UPS, Zipline și Gavi transformă, prin intermediul dronelor, livrarea de ajutoare umanitare și de vaccinuri

Fundația UPS (NYSE: UPS) a intrat în parteneriat cu Zipline, companie de robotică din California, și cu Gavi (Alianța Globală pentru vaccinuri și imunizare), pentru a explora utilizarea dronelor cu scopul transformării modului în care remedii salvatoare de vieți, precum sângele și vaccinurile, sunt livrate în întreaga lume.

Mult prea des, produse medicale de importanță critică ajung în stare nepotrivită sau nu ajung deloc la persoanele care au nevoie urgentă de ele. Acest parteneriat public-privat combină expertiza logistică la nivel global a UPS, precum și rețeaua companiei de soluții de transport a produselor sensibile la temperatură și a celor dedicate îngrijirii sănătății, cu rețeaua națională de transport cu drone a Zipline, și cu experiența Gavi în țările în curs de dezvoltare axată pe salvarea de vieți omenești și protejarea sănătății în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Fundația UPS a oferit un grant de 800.000 de dolari, încă din stadiul incipient al proiectului, pentru a susține lansarea inițiativei în Rwanda.

„Parteneriatele public-private reprezintă soluția pentru multe dintre provocările lumii, fiecare partener contribuind cu expertiza sa specifică”, declară Eduardo Martinez, președinte al Fundației UPS și președinte pentru diversitate și director de incluziune la UPS. „UPS se află în proces continuu de identificare a celor mai noi modalități prin care logistica intervine în zona umanitară, ajutând la salvarea de vieți și suntem mândri să fim parteneri cu Gavi și Zipline, căutând modalități prin care să extindem la scară globală inițiativa guvernului Rwanda.”

De la finalul acestui an, guvernul rwandez va utiliza drone Zipline, care pot face zilnic până la 150 de livrări de sânge esențial în salvarea de vieți către 21 de facilități de transfuzii din jumătatea de vest a țării. Conform OMS1, Africa are cea mai mare incidență de deces matern din cauza hemoragiilor postpartum, statistică ce face ca accesul la transfuzii de sânge să fie de importanță critică pentru femeile de pe continent.

„Acest parteneriat nou și promițător demonstrează cel mai bine capacitatea UPS de a inova. Aplicabilitatea sa pentru o cauză nobilă are un potențial enorm pentru alte regiuni din rețeaua UPS,” spune Massimo Perrotti, director de marketing, UPS România, Grecia și Ungaria. „Chiar dacă este încă devreme să știm dacă utilizarea într-un mod similar a dronelor ar putea avea rezultate bune în România, o nouă cale este deschisă și ne bucură oportunitățile viitoare.”

UPS_Retea drone_Rwanda_201605 (1)

„Parteneriatul cu UPS și Zipline este un pas promițător într-un nou teritoriu de livrare a consumabilelor medicale,” spune Dr. Seth Berkley, CEO Gavi, Alianța Globală pentru vaccinuri și imunizare. „Este o modalitate total diferită de livrare a vaccinurilor în comunitățile îndepărtate și suntem foarte interesați să vedem dacă dronele pot fi o soluție simplă și eficientă prin care vaccinurile vor deveni accesibile copiilor din zone greu accesibile.”

În timp ce rețeaua națională de drone din Rwanda se va axa inițial pe livrarea de sânge pentru transfuzii, planul este de a extinde inițiativa pentru livrarea de vaccinuri, tratamente pentru HIV/SIDA, malaria, tuberculoză și multe alte medicamente care salvează vieți. Este de așteptat ca operațiunea de livrare cu drone din Rwanda să salveze mii de vieți în următorii trei ani și poate fi un model pentru alte țări.

„Imposibilitatea de a transporta remedii salvatoare pentru oamenii cărora le sunt atât de necesare cauzează anual milioane de decese ce ar putea fi prevenite. Acest parteneriat va ajuta în efortul de eradicare a acestei probleme odată pentru totdeauna,” declară Keller Rinaudo, CEO Zipline. „Cu expertiza și viziunea UPS, Gavi și Zipline, livrarea instantanee cu drone ne va permite să salvăm mii de vieți într-un mod imposibil de realizat până acum.”

[1]Statistică citată în speech-ul susținut de Dr. Margaret Chan, director general al Organizației Mondiale a Sănătății, în data de 1 martie 2016

Despre Fundația UPS

UPS (NYSE: UPS) este lider global în logistică, oferind o gamă largă de soluții incluzând transportul de colete și mărfuri; facilitarea de schimburi comerciale internaționale, alături de implementarea de tehnologii avansate, în vederea gestionării mai eficiente a lumii afacerilor. Încă de la înființarea companiei, în 1907, UPS și-a construit un renume de cetățean corporatist pentru care grija și responsabilitatea primează, sprijinind programe care oferă soluții pe termen lung pentru nevoile comunității. Fondată în 1957, Fundația UPS desfășoară programe globale pentru sprijinirea cetățenilor, facilitând implicarea în comunitățile locale, naționale și globale. În 2015, UPS, alături de actualii și foștii angajați, a donat peste 110 milioane de dolari în scopuri caritabile în toată lumea. Detalii despre Fundația UPS găsiți la adresa UPS.com/Foundation. Pentru a afla direct noutăți despre UPS, vizitați pressroom.ups.com/RSS.

Despre Gavi, Alianța pentru vaccinuri

Gavi, Alianța Globală pentru vaccinuri și imunizare este un parteneriat public-privat care își propune să salveze viețile copiilor și să protejeze sănătatea tuturor oamenilor prin creșterea utilizării echitabile a vaccinării în țările cu venituri mici. Alianța aduce împreună țările în curs de dezvoltare și guverne donatoare, Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF, Banca Mondială, industria producătoare de vaccinuri, agențiile tehnice, societatea civilă, Fundația Bill & Melinda Gates și alți parteneri din sectorul privat. Gavi utilizează mecanisme inovatoare de finanțare, incluzând cofinanțarea de către țările beneficiare, pentru a asigura o finanțare durabilă și stocuri adecvate de vaccinuri de calitate. Încă din 2000, Gavi a contribuit la imunizarea suplimentară a 500 de milioane de copii și la prevenirea a aproximativ 7 milioane de potențiale decese.

 Zipline International, Inc.

Zipline este o companie de robotică cu sediul în California. Compania colaborează cu guvernele pentru a oferi acces fiabil la produse medicale pentru toată lumea. Pe termen lung, Zipline își propune să ofere livrare instantanee pe toată planeta, facilitând livrarea la cerere a produselor medicale și a altor produse fără a implica utilizarea de combustibili. Compania Zipline este susținută de unii dintre cei mai vizionari investitori din lume, incluzând: Sequoia Capital, Google Ventures, SV Angel, Subtraction Capital, fondatorul Yahoo Jerry Yang, cofondatorul Microsoft Paul Allen și Universitatea Stanford.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.