USL a depus plangere penala impotriva lui Basescu a 14 lideri PDL, pentru “defaimarea natiunii”. Presedintele suspendat: “Ei nu stiu ce-i democratia; dupa ei, n-ai voie sa vorbesti”

Presedintele interimar al PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, a anuntat, joi, ca USL a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) o plangere penala impotriva a 14 persoane, lideri ai PDL, si a presedintelui suspendat Traian Basescu, pentru “raspandire de informatii false, pentru defaimarea tarii si a natiunii si pentru periclitarea sigurantei economiei nationale si a stabilitatii monedei”. Un alt motiv invocat este acele ca ar fi “manipulat intr-o maniera grosolana” mass-media interna si internationala. In replica, Traian Basescu a spus, la Radio Romania Actualitati, ca “Ei nu stiu ce-i democratia; dupa ei, n-ai voie sa vorbesti”.

“Aceasta este plangerea penala pe care USL, prin grupurile parlamentare din Camera Deputatilor, a depus-o azi sub nr. 13098 la PICCJ, prin care se cere inceperea urmaririi penale impotriva a 15 persoane: Traian Basescu, Emil Boc, Monica Macovei, Cristian Preda, M.R. Ungureanu, Vasile Blaga, Sever Voinescu, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Anca Boagiu, Raluca Turcan, Nicusor Paduraru, Ioan Oltean, Sebastian Lazaroiu, Andreea Paul”, a spus Nicolaescu.

“Ar trebui sa imi nominalizeze un singur ziarist strain cu care eu am vorbit sau un singur ziarist roman cu care eu am vorbit, inainte sa faca asta. Insa, in mod categoric, oamenii acestia nu stiu ce-i democratia. Dupa ei, n-ai voie să vorbesti”, a afirmat Traian Basescu.

Presedintele suspendat a adaugat ca “oamenii astia de la USL fac rau romanilor, deoarece Romania risca sa fie sanctionata pentru neindeplinirea criteriilor politice de apartenenta la UE prin limitarea dreptului la libera circulatie in spatiul european.

“Marea problema este ca atunci cand nu mai indeplinesti criteriile politice risti sa nu mai poti sa circuli liber in Europa. Ponta va circula si cu parlamentarii si cu Antonescu, pentru ca vor avea pasaport diplomatic, dar romanii si-au dobandit dreptul de a circula liber in Europa, de a munci în Europa, tinerii sa-nvete in universitati din Uniunea Europeana”, a precizat Basescu.

El a mai spus ca liderii USL ar trebui sa isi recunoasca responsabilitatea in decredibilizarea tarii. “Oamenii acestia trebuie sa fie responsabili. Au dat cu piciorul la opt ani de munca migaloasa in constructia credibilitatii Romaniei ca stat de drept”, a mai afirmat Basescu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.