USL se încaieră în Parlament. Audierea miniştrilor, amânată. O posibilă cauză: CNADNR trece de la Fenechiu la Şova

Şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului de joi seara, în care urma să se stabilească audierea în comisiile de specialitate a miniştrilor propuşi pentru Guvernul Ponta II, a fost amânată pentru o dată neprecizată. În timp ce liberalul Crin Antonescu susţine că motivul ar fi că “nu s-a reuşit să se întrunească toate condiţiile şi politice şi organizatorice” pentru aceste audieri, social-democratul Victor Ponta evită să facă vreo declaraţie în acest sens. Însă, printr-o altă declaraţie, el a elucidat cauza cea mai probabilă:  CNADNR (cea mai finanţată instituţie) va fi transferată de la Ministerul Transporturilor – unde este propus ministru Relu Fenechiu (PNL) – la ministrul delegat pentru Proiecte de infrastructură de  interes național și investiții străine – unde este propus Dan Şova (PSD). Cu alte cuvinte, premierul ia puşculiţa liberalilor şi le lasă în schimb ANAF, acolo unde era, la Ministerul Finanţelor, unde este propus Daniel Chiţoiu.

Potrivit mai multor membri ai Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, pentru ziua de vineri s-a stabilit doar că deputaţii se reunesc la ora 9,00 în plen.

Membrii Birourilor Permanente nu au precizat o altă dată la care să se reunească conducerea Parlamentului pentru audierile miniştrilor.

Crin Antonescu, preşedintele Partidului Naţional Liberal, a declarat joi seară că nu există niciun diferend în legătură cu structura Guvernului prezentată de premierul desemnat Victor Ponta.l

“Audierile sunt un lucru serios. Toţi suntem convinşi că nu este vorba despre o formalitate de această dată. (…) Nu există niciun fel de discuţii despre garanţii”, a afirmat Antonescu.

Ponta a evitat să se pronunţe asupra motivului amânării, dar a anunţat că CNADNR va trece de la Ministerul Transporturilor – unde este propus ministru Relu Fenechiu (PNL) – la ministrul delegat pentru Proiecte de infrastructură de  interes național și investiții străine – unde este propus ministru Dan Şova (PSD). Cu alte cuvinte, fondurile grase de la MTI se transferă de la liberali la social-democraţi.

Ca o concesie, Ponta a spus că lasă ANAF – o altă sursă imensă de bani – la Ministerul Finanţelor, unde este propus ministru Daniel Chiţoiu (PNL).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.