Vacanţe la ţară, de la 175 de lei

ANTREC a pornit ediția a 25-a a programului “Vacanțe la țară”, în perioada 3 mai – 19 iunie, pentru toate categoriile de turişti, ”care pot descoperi viaţa satului, tradiţiile locurilor respective, ospitalitatea specifică acestui tip de turism şi pot servi o masă tradiţională cu bucate specifice fiecărei zone pentru care vor opta”. 

Tarifele recomandate pensiunilor sunt de: 

175 lei/persoană pentru cazare la pensiunile de 2 margarete

225 lei/persoană pentru pensiunile de 3 şi 4 margarete

290 lei/persoană pentru pensiunile de 5 margarete.

În tarif sunt incluse 5 nopţi cazare în cameră dublă, respectiv 6 zile, prima noapte de cazare fiind aferentă zilei de duminică. Sejurul se va încheia în ziua de vineri.

Fiecare pensiune oferă din partea casei micul dejun.

Potrivit preşedinteuie fondator al ANTREC, Maria Stoian, cererea pentru turism rural este în acest an cu mult mai mare de 1 Mai decât a fost în perioada de Paşti.

”Orientarea turiştilor români către pensiuni are două motive puternice. În primul rând, din ce în ce mai mulţi români optează pentru tradiţii, linişte şi un cadru natural deosebit. Pe de altă parte, la ora actuală există peste 6.000 de pensiuni, vile şi hosteluri autorizate în aproape toate regiunile ţării, fiind extrem de accesibile pentru turişti. Bucureştenii aleg prioritar zona Bran-Moieciu, clujenii – Maramureş sau zona Apusenilor, ieşenii – Neamţ şi Bucovina”, a precizat președintele Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC).

Filialele ANTREC participante, în prima fază, la acest program sunt: Alba, Argeş (Rucăr), Bihor (Băile Felix, Băile 1 Mai, Remeţi), Braşov (Bran, Moieciu, Râşnov, Teliu, Timişul de Jos, Zărneşti), Constanţa, Covasna (Balvanyos, Dalnic, Târgu Secuiesc), Gorj (Cartiu, Baia de Fier, Peştişani, Tismana), Iaşi (Codrii Paşcanilor), Maramureş (Botiza, Deseşti, Şieu, Rozavlea, Poienile Izei, Săpânţa, Borşa), Mehedinţi (pensiuni din Clisura Dunării/Cazanele Dunării), Neamţ (Ceahlău, Pipirig) şi Prahova (Slănic Prahova).

Asociația Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a propus valorificarea programului “Vacanțe la țară” şi prin agenţiile de turism membre, la fel ca la ediţiile precedente.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLȘU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.