Veste bună pentru locuitorii din Prelungirea Ghencea: Pasajul de la Domneşti, în primăvară

După un an şi ceva de la promisiunile făcute la faţa locului cetăţenilor din Prelungirea Ghencea de către premierul Victor Ponta, primarul Sorin Oprescu şi şeful CJ Ilfov, Marian Petrache, CNADNR a făcut un pas concret pentru construirea pasajului suprateran între Centura Capitalei şi Domneşti, cerut de mai bine de 10 ani de locuitorii din zonă – circa 20.000 de persoane. Să sperăm că de data aceasta nu va fi doar o promisiune de campanie electorală.

Oamenii se plâng că sunt afectaţi zilnic de imposibilitatea de a circula, deoarece şoseaua are o singură bandă pe sens iar numărul maşinilor creşte în ritmul alert al dezvoltării imobiliare.

În plus, lipsa infrastructurii pietonale reprezintă un risc real pentru copiii din cartierul nou construit în Prelungirea Ghencea.

CNADNR anunţă, într-un comunicat de presă remis redacţiei că pasajul va fi construit în primăvara lui 2015 iar „de la momentul în care a avut loc întâlnirea dintre Premierul României, Domnul Victor Ponta, Primarul General al Capitalei, Domnul Sorin Oprescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Domnul Marian Petrache, şi reprezentanţii CNADNR SA, compania a elaborat studiul de fezabilitate şi documentaţia de atribuire aferentă pasajului suprateran, documentele fiind deja aprobate în Comitetului Tehnic Economic al Companiei de Drumuri”.

Până la începerea efectivă a lucrărilor, CNADNR precizează care sunt „următoarele etape de realizare a acestui Pasaj suprateran:

1. Avizarea în Consiliul Interministerial de Lucrări Publice a indicatorilor tehnico- economici ce urmează a fi aprobaţi până la finalul lunii Octombrie 2014.

2. Promovarea obiectivului de investiţii “Pasaj suprateran Centura Bucureşti-Domneşti”, prin Hotărâre de Guvern, în cursul lunii Noiembrie 2014.

3. Demararea şi finalizarea procedurii de achiziţie publică a acestei lucrări de construcţie vor avea loc în luna Noiembrie 2014.

4. Emiterea Ordinului de începere a lucrărilor la Pasaj se va face în primăvara anului 2015”.

Locuitorii din Prelungirea Ghencea au ieşit de mai multe ori în stradă pentru a atrage atenţia autorităţilor că nu au trotuare iar când plouă sunt nevoiţi să înoate prin noroaie, dacă nu riscă să meargă printre maşini, pe carosabil.

Anul trecut, în 22 august, i-a vizitat premierul Ponta, care le-a promis că îi ajută. Anul acesta, la sfârşitul lui august, oamenii au ieşit din nou în stradă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.