UPDATE! Viapass – soluția anunțată de Belgia pentru plata taxelor de drum începând cu 2016

Belgia a anunțat aprobarea proiectului de implementare a plății taxelor de drum automate, începând cu anul 2016. Actuala modalitate de plată, Eurovinieta, va fi înlocuită cu tehnologia de citire prin satelit prin instalarea de aparate de bord (On-Board Units), care pot fi ridicate din punctele de distributie.

Aparatul va fi eliberat în baza completării unui formular și a plății unei garanții.

UPDATE: Autoritatile belgiene au anuntat data la care intra in vigoare noua taxare automata: 01 Aprilie 2016. (https://www.viapass.be/en/press-releases/)

Eurowag va oferi clientilor posibilitatea de inregistrare pentru plata noii taxe de drum in Belgia incepand cu 01 Octombrie 2015.

Diferenta majora consta in taxarea pe kilometru care ar trebui sa reprezinte o taxare corecta (mai putini kilometri, mai putin de plata si invers).

In acelasi timp, noul sistem se adreseaza autovehiculelor cu o greutate mai mare de 3,5 to comparativ cu actuala eurovinieta care se adreseaza autovehiculelor cu o masa mai mare de 12 tone.

Noile tarife nu au fost inca stabilite, insa pe langa taxarea pe kilometru, se iau in calcul urmatorii factori: greutate, clasa euro, timpul de condus (zi/noapte) si traseul (drumuri principale/urbane).

Detalii, pe site-ul oficial: https://www.viapass.be/en/

Alte noutati din domeniul transportului international, la https://www.eurowag.com/ro/despre-noi/noutati. (R.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.