VIASAT SYSTEMS: Flexibilitate și robustețe

Viasat Group Italia este prezent în piața de telematică europeană de mai bine de 40 de ani și se află în top 4 furnizori soluții telematice din Europa, având aproximativ 700.000 de unități active în Europa.

Viasat Systems este compania reprezentantă în România a grupului, având peste 6.000 de unități active în țară. Dintre acestea, aproximativ 1.000 fiind camioane Ford.

Ca urmare a parteneriatului cu Ford Trucks România, camioanele Ford sunt livrate cu sistem GPS și un abonament inclus de Fleet Management pentru 24 de luni, asigurat de Viasat Systems.

Clienții Ford Trucks au, astfel, posibilitatea de a monitoriza consumul camioanelor Ford, consumul redus al acestora fiind unul dintre punctele forte.

Alături de datele despre consum, sunt asigurate și alte informații, precum poziționare, viteză, rute parcurse, kilometri la bord, stil de conducere al șoferului etc.

Viasat Systems se remarcă, în piața românească, prin soluții customizate oferite clienților, având flexibilitate în adaptarea și dezvoltarea soluției GPS conform cerințelor și nevoilor acestora.

În același timp, capacitatea de a citi date de la orice tip de camion, oferă clientului, posesor de parc auto mixt, posibilitatea de a gestiona datele de la toate vehiculele (indiferent de model) într-un mod omogen, consolidat.

Transportatorii care au mai multe mărci de camioane pot utiliza soluția Viasat Systems pentru toată flota.

Utilizarea unei singure soluții telematice pentru întreaga flotă este recomandabilă pentru creșterea eficienței activității.

Montarea echipamentelor pe camioane (altele decât Ford) se realizează rapid și convenabil, Viasat având service-uri partenere în toată țara, și în plus, dispunând de o echipă mobilă ce poate asigura instalarea echipamentelor la sediul clientului .

Flexibilitate

Experiența acumulată în gestionarea diverselor tipuri de activități de monitorizare și management flote de diferite tipuri de camioane oferă companiei Viasat Systems o imagine de ansamblu și o flexibilitate care ajuta la personalizarea serviciilor și raportărilor necesare fiecărui client în parte.

Un proiect interesant este legat de transmiterea informațiilor relevante legate de starea tehnică a camionului Ford direct către service și, astfel, Cefin va putea contacta transportatorii, la nevoie. Rezultatul va fi o mai bună gestionare a programărilor în service și reducerea timpilor de așteptare/imobilizare. Proiectul va deveni funcțional în acest an.

Rapoarte de activitate pentru mașini sunt transmise zilnic managerul de flotă pe e-mail, iar, la finalul fiecărei luni, sunt transmise rapoarte consolidate, care ilustrează performanțele întregii flote.

În funcție de specificul activității, specialiștii Viasat recomandă un conținut adecvat pentru generarea de rapoarte.

Din oferta Viasat nu lipsesc nici proiecte speciale, precum montarea de sonde, montare cititor tahograf cu descărcare remote, sau zona de security. În zona de Security, Viasat este partener TAPA și a implementat proiecte specifice – sisteme de încuiere a semiremorcii, care se deschid/închid de la distanță și doar la comanda dispecerului, dedicate transporturilor de mărfuri cu valoare ridicată.

Rapoarte pentru decizii eficiente

Soluția Viasat poate îmbunătăți performanțele dispecerilor, care au posibilitatea de a introduce rutele în sistem și, apoi, pot urmări, în timp real, gradul de efectuare al cursei. Pentru anumite proiecte se oferă inclusiv posibilitatea de a transmite ETA către clientul final.

Folosind modulul Mentenanță din aplicație, managerul de flotă va primi informații legate de costurile de exploatare, avertizări pentru planificarea unor evenimente pentru vehicule etc.

Utilizarea soluției are un impact pozitiv și asupra conduitei șoferilor, stilul de conducere fiind îmbunătățit considerabil, atât pentru că șoferii știu că sunt evaluați, ci și pentru că există anumite concursuri de premiere a șoferilor cu o conduită bună.

Date din sistemul GPS de management flotă sunt livrate către contabilitate (FAZ, km parcurși/fiecare șofer, timp petrecut de șoferi în anumite țări etc).

Rapoartele tip manager sunt elementele care au cel mai ridicat potențial pentru creșterea eficienței activității.

Date consolidate privind kilometri, consum, mod de exploatare motor din luna curentă, comparate cu aceleași date din luni anterioare, oferă managerului companiei posibilitatea de a evalua facil rezultatele din luna respectivă și, în același timp, îi oferă posibilitatea de a previziona costurile pentru lunile care urmează.

Uneori, o simplă decizie, precum alegerea corectă a orei de plecare în cursă, poate avea un impact foarte important asupra eficienței (dispecerul poate evalua numărul de frânări per kilometru pe o anumită cursă, în funcție de intervalul orar în care se desfășoară).

Tariful atractiv, de 5 euro/lună/camion, reprezintă, de asemenea, un aspect apreciat de operatorii de transport.

Nu în ultimul rând, un punct forte îl reprezintă și fiabilitatea echipamentelor. Viasat deține echipamente care, deși au zece ani vechime, sunt încă utilizate, și aceasta pentru că, pe lângă avantajul echipamentului robust, prevăzut cu baterie internă, a fost utilizat întotdeauna, la instalare, un sigiliu de cauciuc ce asigură o protecție suplimentară.

Investiția inițială pentru cei care achiziționează camioane Ford este zero, urmând ca serviciul să fie plătit începând cu anul trei de exploatare.

Viasat pune accent pe flexibilitate, dezvoltând soluții noi în funcție de nevoile clienților.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.