Victor Ponta: 300 de urmariti general sunt in libertate

Aproximativ 300 de persoane date in urmarire generala se afla inca in libertate, a declarat miercuri dupa sedinta de guvern premierul Victor Ponta. El a adaugat ca probabil vineri, cel mai tarziu, ministrul de Interne va comunica public, intr-o conferinta de presa, situatia si masurile pe care le va propune pentru a opri acest fenomen.

Ioan Rus, ministrul de Interne, a prezentat in sedinta de guvern raportul privind urmaritii general pe care l-a cerut. “Situatia nu sta foarte bine. Sigur, sunt urmariti general care au fost identificati, dar sunt si multi alti care se afla inca in libertate. Din aceasta prima evaluare este vorba – eu i-am cerut in special pe cei care sunt acuzati de infractiuni cu violenta sa existe o atentie speciala – sunt aproape 300 de persoane in aceasta situatie”, a spus Ponta.

El sustine ca este “foarte hotarat” sa ceara Politiei sa ia toate masurile necesare ca aceasta situatie “sa evolueze intr-un cu totul si cu totul alt mod”. “Sigur ca nu exista nicio tara din lume care ii prinde pe absolut toti cei care sunt dati in urmarire generala, dar cred ca numarul actual este inacceptabil si cred ca in special cand vorbim de cei acuzati de infractiuni de violenta aici Politia Romana are o sarcina in plus de la mine, de a-i lua de pe strazi si de a-i duce in inchisoare”, a conchis Victor Ponta.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.