VIDEO. Băsescu, discuţie cu “surzii” Ponta şi Ioana Petrescu pe tema MTO

După ce premierul Ponta a acuzat că “preşedintele minte şi a avut un comportament bădărănesc faţă de doamna Petrescu”, Traian Băsescu a făcut publică înregistrarea cu discuţia de astăzi de la Palatul Cotroceni cu cei doi pe tema resurselor de acoperire în 2015 a deficitului creat de reducerea CAS.

Şeful statului i-a spus, într-adevăr, ministrului Finanţelor, că se aştepta să-i fi adus “măcar pe o foaie A4 câteva cifre”, el reproşându-i că aceasta îi prezintă argumente în favoarea reducerii CAS la angajatori la fel ca “orice parlamentar care nu ştie despre ce este vorba”, adică “lozinci, nu cifre”. 

Victor Ponta a declarat senin, după întâlnire, că majorarea taxelor şi impozitelor locale “se va face”, iar retragerea proiectului legislativ de pe site-ul Ministerului Finanţelor a fost justificată deoarece “trebuie discutat cu toţi actorii sociali, cu BNR şi FMI fiind deja dezbătute”.

Provocându-l însă pe Traian Băsescu – “Ne-am certat, consultările de astăzi nu aveau niciun sens, decât poate un pic de propagandă politică pentru domnul președinte Băsescu” -, premierul a picat în capcana propriei minciuni, neaşteptându-se ca şeful statului să publice înregistrarea, care l-a demascat, provocându-i un imens deserviciu. Dar probabil că nici nu se gândea că se va ajunge aici.

Imaginile video şi dialogul dintre şeful statului şi absolventa de Harvard spun totul despre persoana care se află în fruntea Finanţelor ţării.

Despre sadismul lui Băsescu nu mai trebuie să amintim, iar despre Ponta ştim cum se manifestă. Este însă interesantă atitudinea premierului pe tot parcursul discuţiilor, afişând mimica unui om care nu înţelege nimic în domeniul finanţelor.

Iar cuvintele lui din final sunt relevante: “Lăsaţi că ne descurcăm! Ţara asta se descurcă şi după noiembrie, nu-i nimeni de neînlocuit, nu vă faceţi griji!”.

Susţinătorii lui Ponta sunt tot mai înverşunaţi împotriva opoziţiei – care, de altfel, nu are un candidat de Doamne-ajută -, cu cât premierul impune şi mai multe taxe (CAS pe chirii, acciza suplimentară, taxa pe stâlp) și le majorează pe cele existente (taxele şi impozitele locale).

Fără a intra în amănunte, vă invităm pe dumneavoastră să vizionaţi cele aproximativ 20 de minute de “consultări cu Guvernul” ale preşedintelui ţării, în urma cărora veţi trage singuri concluziile. Promitem că nu veţi regreta.

Daţi click pentru VIDEO:

– Partea I

– Partea a II-a

– Partea a III-a

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.