VIDEO. Miron Sporea, vicepreședintele APTE 2002, săltat de polițiști direct de la protest și amendat

2

miron-sporeaProtestul transportatorilor nemulțumiți de prețul astronomic al RCA a avut și un incident, ieri, pe drumul ce leagă Centura orașului Timișoara de autostrada Timișoara-Arad: Miron Sporea, vicepreședintele APTE 2002, a fost săltat de polițiști din fruntea coloanei de camioane, dus la secție și amendat.

Polițiștii susțin că l-au oprit doar pentru a-l legitima iar acesta a devenit recalcitrant. Evident, a fost vorba despre o provocare.  Reprezentantul în Timiș al Asociației Patronale a Transportatorilor Europa 2002 circula cu viteză redusă în fruntea coloanei de camioane, la volanul unei autoutilitare, în momentul în care polițiștii l-au oprit.

„Au început să ceară actele șoferilor, să le ceară taloane. Eu am trecut în fața coloanei, este normal ca noi de la asociație să-i apărăm pe oameni. Au mers la intimidare, mi-au sărit în fața mașinii. I-am rugat să nu agite oamenii. Mi-au reproșat că am circulat prea lent. Au coborât din mașină și m-au luat și m-au băgat cu forța în mașina poliției și au vorbit urât. Mâine voi merge la ei la poliție să discut cu șefii lor. S-au purtat urât, m-au tratat ca pe cel mai mare criminal. Noi ne-am purtat frumos față de lumea. Dacă vroiam să blocăm, mergeam în oraș”, a declarat Miron Sporea.

Iată varianta IPJ Timiș: „Șoferul unui autovehicul a refuzat să se legitimeze sau să dea relații pentru stabilirea identității și a adresat injurii și expresii jignitoare polițiștilor s-a luat măsura conducerii la sediul poliției unde a fost sancționat contravențional conform legii 61/1991 cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, precizează IPJ Timiș.

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, COTAR, FORT, APTE 2002, ARTRI, APULUM –  au protestat în fiecare zi de luni, începând de la jumătatea lunii august, împotriva scumpirii excesive a polițelor RCA. Protestele au fost pașnice, cu mașinile în marș lent pe centurile marilor orașe din țară.

Pentru joi, 15 septembrie, este programat însă un megaprotest cu 100.000 de camioane în țară și 5.000 în fața sediului Guvernului. Transportatorii ar putea renunța la această manifestație dacă mâine dimineață, înaintea ședinței Guvernului în care se va aproba Ordonanța de Urgență privind RCA, reprezentanții Executivului și ai Consiliului Concurenței vor accepta propunerea patronatelor de a introduce în actul normativ un tarif de referință care să țină cont de daunalitate și vor îngheța tarifele RCA la nivelul celor prezentate în raportul Milliman.

Magda SEVERIN

2 COMENTARII

  1. Noi in platim ca sa ne amendeze ei,dar oare ceilalti manifestanti de ce au stat cu miinile in buzunar in loc sa ii fi luat la suturi sa nu mai aiva curaj politia sa iasa pe drumuri… acei ce sint comunistii,fratilor haideti ca pe data de 15 septembrie 2016 sa incepem un protest in toata tara pina ni se rezolva problema RCA pe care guvernantii o stiu si la fel pot sa isi dea demisia toti in frunte cu presedintele ,pt ca toti ne fura si ne chinuiesc ,iar ei fac burta si isi umfla conturile din banii nostri,haideti sa nu mai fim asa naivi.,,,DESTEAPTATE ROMANE“`pina nu e prea tirziu…

  2. Nu luarea la suturi a politistilor este solutia!. Sa ne gindim ce-ar putea urma. Apelul politistilor agresati catre organele abilitate ,si anume ,Jandarmerie, Departamentul Operatiuni Speciale,mascatii, DIPI,PIPI precum si alte pipiuri de acest gen! Astia ar veni si la un moment dat s-ar isca o bataie generala! Ma indoiesc ca rezultatul ar fi favorabil soferilor, in afara cazului in care acestia s-ar hotari sa incendieze masinile celor de la interventie si sa posede arme de foc, ceea ce ma indoiesc! Nu mai vorbewsc de consecintele sociale a;le unui asemenea eveniment! Solutia este simpla ! Alea 100000 de camioane sa intepeneasca pentru o saptamina, doua ,timp in care n-ar muri nimeni ,cu exceptia Guvernului! Inca o data va spun ca nimic nu se intimpla ,nicaieri ,niciodata fara ca Guvernul( oricare ar fi acesta, tehnocrat ,netehnocrat, tot un r..t) sa stie! Concluzia se impune!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.