VIDEO. Pirelli câştigă Premiul CSR acordat de PR News la categoria “Raport anual” pentru Raportul pe 2012: „Imagining the Future with You“

Raportul anual al Pirelli pentru anul 2012 a fost ales câştigător al Premiului CSR acordat de PR News la categoria “Raport anual”. Proiectul de comunicare legat de Raportul anual 2012 al Pirelli, cunoscut sub numele de „Imagining the Future with You“, a invitat studenţi de la diverse universităţi internaţionale să îşi „imagineze“ ziua de mâine, cerându-le să indice, prin intermediul internetului, un cuvânt important pentru viziunea lor despre viitor, alături de o scurtă explicaţie.

Cele mai reprezentative propuneri au fost publicate în raportul anual al societăţii şi ilustrate de caricaturista ziarului The New Yorker, Liza Donnelly. Autorii, printre care studenţi din Egipt, Brazilia, SUA şi Italia, au fost de asemenea invitaţi la Milano, pe o perioadă de două luni, pentru a beneficia de o experienţă profesională plătită la sediul Pirelli.

Propunerile – care au inclus cuvinte precum „onestitate“, „perseverenţă“, „inovaţie“ şi „simplitate“ – au fost selectate de un juriu format din Bina Agarwal, profesor de economia şi mediul dezvoltării de la Universitatea din Manchester, Thomas Goetz, fostul editor al revistei Wired şi lider de opinie al lumii ştiinţifice, Steve McCurry, fotojurnalist şi autor al ediţiei 2013 a calendarului Pirelli, Carlo Ratti, director al MIT SENSEable City Lab de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Giuseppe Tornatore, regizor de film, producător şi scenarist şi Sebastian Vettel, campion mondial en-titre de Formula 1.

Premiile CSR au fost anunţate la un prânz oficial ţinut la National Press Club din Washington, D.C. Prin recunoaşterea finaliştilor Premiilor CSR, PR News speră să evidenţieze noi standarde de excelenţă şi să arate altor organizaţii drumul de urmat.

În martie, Raportul anual 2012 al Pirelli, beneficiind de grafica realizată de Cacao Design din Milano, a primit „Certificatul de Excelenţă în Tipografie“ din partea Type Directors Club (TDC). TDC va prezenta raportul în cadrul a şapte expoziţii itinerante dedicate designului şi tipografiei, în Statele Unite, Asia şi Europa, precum şi la a 60-a ediţie a TDC Communication Design din New York City.

Tot pentru a face societatea cunoscută dincolo de simplele cifre şi documentele tehnice, care sunt o caracteristică a situaţiilor financiare, Pirelli a lansat recent un nou proiect creativ care să însoţească raportul anual pentru 2013, intitulat „Spinning the Wheel“ („Învârtind roata“).

În cadrul noului proiect, 10 tinere celebrităţi în ascensiune, din diferite domenii, au fost invitate să se alăture Pirelli într-un atelier de lucru de două zile cu scopul de a interpreta şi reprezenta roata prin intermediul talentului lor unic.

Atelierul, coordonat de romancierul britanic Hanif Kureishi, a inclus un tenor brazilian, un biolog elveţian, un caricaturist chinez, un designer de modă danez, un bucătar italian şi un fizician italian, un arhitect spaniol şi un designer spaniol, un om de ştiinţă irlandez şi un regizor de film bosniac.

Imagini VIDEO, aici:

https://www.youtube.com/watch?v=xG_LD07THUk

https://www.youtube.com/watch?v=Onl75NxnsLI

Despre Pirelli

Fondată în 1872, societatea Pirelli se numără printre principalii producători de anvelope la nivel global.  Prezentă în peste 160 de ţări, Pirelli deţine 22 de unităţi de producţie şi are aproximativ 38.000 de angajaţi în întreaga lume. Pirelli este un important producător de anvelope premium, care şi-a luat un angajament puternic faţă de cercetare şi dezvoltare. Concurând cu succes în sporturile cu motor încă din 1907, Pirelli este, în prezent, furnizorul exclusiv al campionatului de Formula 1, campionatului mondial de Superbike şi al multor altor campionate din întreaga lume.

Pirelli este recunoscută ca o societate conştientă din punct de vedere social, în care se aplică practici durabile în toate domeniile, de la produse performante „verzi“ până la a oferi un mediu sănătos pentru lucrătorii săi şi familiile acestora.  Societatea a obţinut un scor perfect în indicele de sustenabilitate FTSE 4 Good STOXX la nivel global şi european şi a menţinut o poziţie de lider mondial în domeniul sustenabilităţii în indicii Dow Jones Sustainability la nivel global şi european timp de şapte ani la rând.

Pirelli este singurul producător de anvelope inclus în indicele de sustenabilitate Global Compact 100. În iunie 2013, Asociaţia pentru Politică Externă i-a acordat preşedintelui şi directorului general executiv al Pirelli, Marco Tronchetti Provera, Premiul Responsabilitatea socială 2013 pentru eforturile sale continue în ceea ce priveşte durabilitatea şi responsabilitatea socială. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.