VIDEO. Udrea: Ghiță i-a amenințat pe Maior și Coldea că-i împușcă dacă se ating de fratele lui cum au făcut cu Băsescu

Elena Udrea a declarat ieri, într-un interviu la Gândul Live, că Sebastian Ghiță i-a ameninţat pe George Maior, fostul șef al Serviciului Român de Informați, și pe Florian Coldlea, acum șeful interimar al SRI, că îi împușcă dacă fratele său, audiat la DNA, va fi arestat după modelul Mircea Băsescu.

„Domnul Ghiță îmi povestea lucruri din discuțiile pe care le avea cu conducerea SRI. Mi-a zis că are instrumentate dosare, 40, și că l-au chemat pe fratele său la DNA, și s-a dus la domnul Maior și la domnul Coldea și le-a zis că-i va împușca dacă îi vor face ce i-au făcut lui Traian Băsescu cu fratele său”, a precizat Elena Udrea.

Dați click pentru a vizualiza înregistrarea VIDEO.

Despre relația ei cu patronul RTV, Sebastian Ghiță, Udrea a spus că a fost una „oscilantă”: „Câteodată comunicam mai mult în Parlament și în afară, în funcție de interesul domnului Ghiță că ar fi mai apropiat de președinte. După ce a venit Ponta, s-a schimbat”.

„Aş vrea să întrebaţi dacă dl Ghiţă a fost să-l viziteze în arest pe Dorin Cocoş. Ştiu de la fostul soţ. Eu ştiu de ce s-a dus acolo. Să-l întrebaţi pe domnul Ghiţă cine l-a trimis şi de ce s-a dus. Dacă nu-şi aminteşte, o să-mi amintesc eu”, i-a îndemnat Udrea pe cei care o intervievau.

Sebastian Ghiță este plecat din țară în acest moment.

„M-am întâlnit cu șefii SRI pe 15 decembrie”

Ea a reluat acuzaţiile la adresa lui Florian Coldea prezentate în interviul din 31 ianuarie la Hotnews și potrivit cărora acesta, în calitate de director adjunct al SRI, i-ar fi cerut bani fostului său soţ, Dorin Cocoş, pentru televiziunea lui Sebastian Ghiţă, România TV, „înființată cu acordul SRI”.

Elena Udrea a arătat că s-a întâlnit cu şefii SRI pe 15 decembrie şi că i-a spus în faţă lui Coldea că ştie despre episodul cu cei 500.000 de euro ceruţi lui Dorin Cocoş pentru Sebastian Ghiţă, precum şi de faptul că el este în spatele unei campanii de denigrare împotriva ei, inclusiv în spatele publicării fotografiilor de la Paris, în care apare alături de Alina Bica.

„I-am spus lui Coldea că nu este străin de pozele de la Paris” 

„I-am spus chiar şi domnului Coldea că ştiu aceste lucruri, indirect (suma de 500.000 de euro cerută de Coldea pentru Ghiţă – n.r.). I-am spus într-o întâlnire în care am spus că eu cred că sunt ţinta unei strategii de denigrare pe care o coordonează la adresa mea. Eu cred că ce s-a întâmplat la Paris este un lucru de care nu este străin. Pe 15 decembrie a avut loc întâlnirea cu Maior şi Coldea. Coldea a negat, a avut o reacţie ezitantă, am depăşit subiectul”, a spus Elena Udrea.

Ea a adăugat că, în opinia sa, procurorii vor face o anchetă în urma denunţului pe care l-a depus la DNA: „Am relatat nişte lucruri concrete care trebuie lămurite”.

„Șeful SRI s-a împlicat în campania electorală”

Întrebată de ce l-ar fi susţinut Florian Coldea pe Klaus Iohannis în campania pentru prezidențiale, Elena Udrea a spus că nu contestă opţiunea acestuia, dar că, din punctul ei de vedere, şeful SRI s-a implicat în campanie.

„Nu contest opţiunea dlui Coldea. Nu contest opţiunea dlui Maior pentru Victor Ponta. În mod cert, susţineau candidaţi diferiţi. Problema este dacă s-a implicat în susţinerea domnului Iohannis, şi părerea mea este că s-a implicat”, a arătat ea.

Udrea a mai spus că Florian Coldea nu a amenințat-o. „Nu m-a amenințat nimeni. Presiunea e uriașă”, a insistat ea.

Despre acuzațiile formulate de procurorii DNA împotriva ei – spălare de bani în dosarul Microsoft şi abuz în serviciu în cazul Galei Bute -, Elena Udrea a spus că se aşteaptă inclusiv să fie arestată. „Orice e posibil”, a comentat ea. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.