Vimercati SPA a mai investit 1,5 mil euro în Parcul industrial de la Bacău

Firma italiană Vimercati SPA a inaugurat sâmbătă, în una din halele de producţie din Parcul industrial HIT din Hemeiuşi Bacău, o nouă unitate de fabricaţie, în valoare de 1,5 milioane de euro, realizată în numai 4 luni şi specializată în componente mecatronice pentru importante firme auto din Europa, (BMW, Renault, FIAT, PSA, DAF, Iveco, TRW, KSS9.

Aldo Vimercati, proprietarul firmei italiene, a declarat că nouă unitate de fabricaţie „va permite, în cel mai scurt timp, noi dezvoltări ale activităţii de producţie, prin instalarea şi a altor două linii de asamblare şi, implicit, crearea de noi locuri de muncă”.

Punerea în funcţiune are loc exact în chiar ziua în care se aniversează 5 ani de prezenţă a companiei Vimercati SPA pe platforma HIT Hemeiuşi Bacău. În acest interval, investiţiile s-au cifrat la 3 milioane de euro, cifra de afaceri a crescut de 50 de ori şi s-au creat 186 de noi locuri de muncă.

Tot personalul, în mare majoritate din comuna Hemeiuşi, a fost calificat ori recalificat în chiar perioada de implementare a proiectului, de ingineri europeni. Peste 80% din angajaţi sunt tineri sub 35 de ani.

Vimercati SPA este o companie italiană independentă, cu obiect de activitate proiectarea, industrializarea şi producţia de componente electromecanice şi electronice, comutatoare, module şi ansambluri mecatronice, dar şi dispozitive integrate pentru industria auto. Deţine o mare experienţă în sectorul auto, în care activează de 60 de ani.

Parcul industrial de înaltă tehnologie/HIT Park/Hemeiuşi Bacău, în spaţiile căruia îşi desfăşoară activitatea firma italiană, este primul obiectiv finalizat în judeţul Bacău din fonduri ale Uniunii Europene, în urmă cu 8 ani. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.