VIO TRANS GRUP Curajul de a deschide drumuri

1_vio-transCompania Vio Trans Grup se afirmă, în primul rând, prin curajul de a porni la drum pe „poteci” mai puțin străbătute de cărăușii români, prin a-și asuma responsabilități nu lipsite de riscuri, dar care conduc la un grad înalt de specializare. Iar rezultatele sunt pe măsură.

Vio Trans Grup dispune în prezent de 53 camioane, flota fiind permanent înnoită. Astfel, în fiecare an, sunt achiziționate 6-8 ansambluri noi pentru a le înlocui pe cele mai vechi. Capacitatea de transport a companiei este însă dublată cu ajutorul subcontractorilor.

„Avem și în prezent subcontractori, un raport de 50-50%. Practic, gestionăm un număr de 109 camioane. Iar acești subcontractanți lucrează exclusiv pentru Vio Trans Grup”, a subliniat Viorel Angelescu, directorul general al companiei, adăugând faptul că elementele de colaborare orizontală cu alte companii de pe piață, în special cu nume mari din domeniul transporturilor, nu pot fi decât în beneficiul companiei pe care o conduce.

În 2016, Vio Trans Grup va debuta cu o nouă investiție majoră.

„Pentru anul viitor, avem planificate investiții de 1,7 milioane euro, pentru un depozit ambiental și o clădire de birouri“, a arătat Viorel Angelescu.

Nu te teme de greci…

Deși un binecunoscut adagiu latin spune că ar trebui să ne temem de greci, de la Calul Troian încoace, parte importantă din business-ul Vio Trans Grup se bazează tocmai pe relația cu Grecia. În ciuda situației dificile cu care se confruntă această țară în ultima vreme, compania a înregistrat creșteri de volume pe această relație, având, în zona Balcanilor, clienți importanți. Vio Trans Grup realizează transporturi din Grecia și către Finlanda, Polonia sau Ungaria. Pe segmentul „high value”, are o linie regulată între Grecia și Lituania – un camion pe săptămână cu produse finite.

„În transportul de valori am trecut de la faza de pionierat către realizarea de lucruri palpabile. Din momentul în care am lansat proiectul privind transportul de mărfuri cu valoare ridicată, am luat în calcul ca, în primele șase luni, să devină un transport rentabil, ceea ce s-a și întâmplat, iar investițiile au continuat să curgă. Ultimele două unități nu au nicio lună de când au fost puse în circulație. Avem în acest moment 21 de semiremorci dedicate acestui tip de transport”, a spus Viorel An  gelescu.

De la „trailer pool”, la transporturi umanitare

Tot pe relația Grecia se derulează și contractul cu un client care impune standarde deosebite. „În prezent, încercăm să implementăm împreună conceptul de «trailer pool». Am cumpărat deja 4 semiremorci care vor fi alocate acestui proiect; două dintre ele vor fi lăsate la două dintre fabricile clientului respectiv, una la Baia Mare, iar cea de-a doua la Tg. Lăpuș.”

Demn de menționat este și faptul că, de anul trecut, firma a intrat în parteneriat și cu Rezervele Statului, transportând ajutoarele trimise de România în urma inundațiilor din Serbia și Bosnia, apoi și în urma inundațiilor din țara noastră.

În fine, cel mai nou proiect, din nou o acțiune de pionierat pentru o firmă românească, este activitatea de distribuție door-to-door de produse ce se pretează acestui gen de transport, cu nu mai puțin de 10-15 livrări în Italia, activitate pentru care Vio Trans Grup a cumpărat două semiremorci cu stivuitor atașat în partea din spate. Iar următorul pas în acest proiect este piața din Benelux.

Viorel Angelescu, director general Vio Trans Grup:

„Sunt un om care trăiește din provocare și mare parte din succesul pe care l-a avut Vio Trans Grup s-a datorat faptului că alături de mine au venit și alți oameni care au crezut că se pot face lucruri mărețe doar cu o doză de curaj și cu un foarte mare grad de implicare. Cheia succesului este investiția în oameni și în dezvoltarea.”

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.