Volkswagen reduce investițiile și schimbă tehnologia diesel

Grupul auto german Volkswagen AG a anunțat astăzi că va reduce cu un miliard de euro pe an investițiile la VW, principala sa marca de automobile,  și va trece la o nouă tehnologie diesel pentru Europa și America de Nord, transmite AFP.

Anunţul a fost făcut de noul director pentru marca VW, Herbert Diess, într-un comunicat de presă, prin care arată că pentru a face față efectelor scandalului motoarelor trucate, s-a luat decizia ca programul actual de reducere a costurilor să fie accelerat iar investițiile să fie reduse cu un miliard de euro pe an.

De asemenea, Diess a informat că VW va trece “cât mai rapid posibil” la o nouă tehnologie diesel în Europa și America de Nord, urmând să instaleze tehnologia denumită AdBlue, un produs aditiv pe bază de uree care reduce substanțial emisiile poluante ale motoarelor diesel.

Cel mai mare constructor auto european, Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Din ianuarie anul viitor, VW va începe pe cheltuiala sa rechemarea în service a tuturor maşinilor cu motoare trucate.

Potrivit unor surse interne, VW ar putea înregistra pierderi pe ansamblul acestui an, deoarece va suporta cea mai mare parte a costurilor provocate grupului Volkswagen de scandalul falsificării testelor de poluare.

Volkswagen a pus deoparte 6,5 miliarde de euro pentru a face față costurilor acestui scandal, însă potrivit surselor citate de Reuters, cea mai mare parte a acestor costuri vor fi trecute în conturile VW.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.