Volvo Cars combină confortul și siguranța pentru noua generație de scaune auto pentru copii – video

Volvo Cars, primul producător de mașini care testează continuu scaunele auto pentru copii în testele de impact încă de la începutul anilor 1960, lansează o nouă gamă de scaune auto pentru copii, oferind atenție sporită design-ului și confortului.

Fiind un pioner în siguranța copiilor, moștenirea Volvo Cars este de neegalat în ceea ce privește dezvoltarea, testarea, ghidarea oferită părinților pentru instalare și utilizare.

”Am înțeles că mulți oameni consideră siguranța copiilor la bordul mașinii un subiect complex, care creează confuzie uneori. De-a lungul timpului, ne-am concentrat asupra educării părinților privind instalarea și utilizarea scaunelor auto pentru copii”, spune Prof. Dr. Lotta Jakobsson Adjuvant, Manager Tehnic Senior în Prevenirea Accidentelor la Volvo Cars Safety Centre.

Să înveți adulții cum se instalează și se folosește un scaun pentru copii e un lucru, dar să convingi copilul să stea așezat în scaun e total diferit, în special când copilul crește.

”Vrem să ne asigurăm că și cei mici călătoresc în cele mai sigure condiții, în funcție de înălțimea și vârsta lor. Cel puțin până la vârsta de 3 sau 4 ani, copilul ar trebui să aibe scaunul orientat spre spatele mașinii, iar până copilul va atinge 140 cm înălțime, să fie folosite înălțătoare special create pentru el. Beneficiile scaunelor din punct de vedere al siguranței sunt incontestabile, și cu toate acestea mulți părinți le dau voie copiilor să stea orientați spre față prea devreme. Decizia lor este adesea motivată de confort, mai ales când copilul se plânge că nu are suficient spațiu la picioare sau că îi este prea cald din cauza tapițeriei.”, spune Lotta Jakobsson.

Noua generație de scaune Volvo Cars au o tapițerie mult mai confortabilă, realizată din lână în proporție de 80%, datorită căreia scaunele sunt mult mai plăcute la atingere, mai rezistente și se comportă mai bine atât în sezonul rece, cât și în cel cald. De asemenea, scaunele sunt mult mai subțiri, pentru a crește confortul și spațiul pentru picioare.

”Copiii se vor simți mult mai confortabil în noile noastre modele de scaune orientate spre spatele mașinii și părinții vor fi încurajați să mențină scaunele în această poziție mai mult timp. Această decizie va avea un impact direct asupra siguranței copiilor și va sprijini viziunea noastră pentru 2020, conform căreia nici o persoană aflată la bordul unei mașini Volvo nu va fi omorâtă sau grav rănită până în 2020”, a adaugat Lotta Jakobsson.

Volvo Cars continuă să-și concentreze atenția asupra menținerea scaunelor auto pentru copii orientate spre spatele mașinii pentru cât mai mult timp posibil. Noile scaune au fost dezvoltate alături de unul dintre liderii în producția de scaune de mașină pentru copii, Britax-Römer, și au fost testate la Volvo Cars Safety Centre din Gothenburg, Suedia. Acestea vor fi disponibile în Romania începând cu luna iunie.

Află mai multe detalii despre Viziunea 2020.

Noile scaune sunt concepute pentru nevoile copiilor de diferite vârste și înălțimi:

  • Scaun pentru bebeluși – orientat spre spatele mașinii (până la 13 kg sau 9 luni)
  • Scaun pentru copii – orientat spre spatele mașinii pentru copii de la 9 luni până la 6 luni (sau cel puțin până la 3-4 ani, conform recomandărilor Volvo)
  • Înălțător pentru scaun – orientat spre fața mașinii pentru copiii care au crescut (cu vârsta de 3-10 ani).

scaun volvo (1)

Volvo Car Group în 2015

Pentru exercițiul financiar 2015, Volvo Car Group a înregistrat un profit profit operațional de 6.620 de milioane de coroane suedeze (2.128 de milioane de coroane suedeze în 2014). Câștigurile din aceeași perioadă s-au ridicat la 164.043 de milioane de coroane suedeze (137.590 de milioane de coroane suedeze în 2014). În 2015, vânzările globale au ajuns la un record de 503.127 de mașini, o creștere de 8% în comparație cu 2014. Vânzările și profitul operațional record obținute de Volvo Car Group au permis continuarea investițiilor în planul său global de transformare.

Despre Volvo Car Group

Volvo a început operațiunile în anul 1927. Astăzi, Volvo Cars este unul dintre cele mai cunoscute și respectate branduri din lume, cu vânzări de 503.127 de mașini în anul 2015, în aproximativ 100 de țări. Din 2010, Volvo Cars este deținută de Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) din China. A făcut parte din Swedish Volvo Group până în 1999, când compania a fost cumpărată de Ford Motor Company din U.S.A. În 2010, Volvo Cars a fost achiziționată de Geely Holding

În decembrie 2015, Volvo Cars avea 29.000 de angajați la nivel internațional. Sediul central, dezvoltarea de produse, activitățile de marketing și administrație au loc în principal în Gothenburg, Suedia. Sediul central al Volvo Cars din China se află în Shanghai. Principalele fabrici de producție ale companiei se află în Gothenburg (Suedia), Ghent (Belgia), Chengdu și Daqing (China), în timp ce motoarele sunt produse în  Skövde (Suedia) și Zhangjiakou (China), iar componentele de caroserie în Olofström (Suedia).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.