Volvo Trucks: Aderenţă mai bună şi consum mai mic cu noul tandem cu o punte liftabilă

Noul tandem cu o punte liftabilă lansat de Volvo Trucks permite ridicarea și dezactivarea celei de-a doua punți motoare. Astfel, aderența la drum este mai bună, iar consumul de combustibil este cu 4% mai mic atunci când autocamionul este condus fără încărcătură.

Volvo Trucks lansează tandemul cu o punte liftabilă. Noua funcție este creată pentru transporturi grele, cu încărcătură la dus și fără încărcătură la întoarcere, de exemplu, în transportul de cherestea sau în construcții și transportul de mărfuri vrac.

„Prin intermediul noului tandem cu o punte liftabilă, cea de-a doua punte motoare poate să fie dezactivată și roțile ridicate atunci când autocamionul este condus fără încărcătură. Acest lucru oferă multe avantaje, dintre care cel mai mare este economia de combustibil. Condusul cu cea de-a doua punte motoare ridicată reduce cu până la 4 procente consumul de combustibil în comparație cu toate punțile coborâte.”, afirmă Jonas Odermalm (foto), managerul Volvo Trucks pentru segmentul de construcții.

volvo trucks Foto Pontus Johansson0718

Înlocuind diferențialul din prima punte motoare cu unul special conceput, cea de-a doua punte motoare poate să fie dezactivată și ridicată.

Astfel, șoferul are acces atât la puterea, cât și la capacitatea a două punți motoare (6 x 4), dar și la manevrabilitatea mai bună a unei singure punți motoare (4 x 2).

volvo trucks Foto Pontus Johansson1637 2

În plus, condusul cu cea de-a doua punte motoare ridicată reduce și raza de bracaj cu un metru și uzează mai puțin anvelopele și sistemele de suspensie.

volvo trucks Foto Pontus Johansson1413 2

„Noul tandem cu o punte liftabilă este ideal pentru transporturile în care condițiile de drum sau greutatea maximă admisă a vehiculului necesită un autocamion cu punte în tandem, dar în care autocamionul se întoarce fără încărcătură sau cu încărcătură cu greutate mică. Pe suprafețe alunecoase șoferul poate crește presiunea pe prima punte ridicând cea de-a doua punte motoare, ceea ce duce la o aderență mai bună și reduce riscul de împotmolire”, explică Jonas Odermalm.

volvo trucks Foto Pontus Johansson1636 2

Tandemul cu o punte liftabilă oferă, de asemenea, șoferului un confort mai mare atunci când autocamionul este condus fără încărcătură, ceea ce de multe ori înseamnă 50% din timpul de funcționare.

Nivelul de zgomot din cabină este redus, iar în volan se resimt mai puține vibrații când numai anvelopele unei punți motoare sunt în contact cu drumul.

volvo trucks

Tandemul cu o punte liftabilă este disponibil pentru Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FH și Volvo FH16.

Date despre tandemul cu o punte liftabilă 

– In cazul tandemului cu o punte liftabilă, cea de-a doua punte motoare poate să fie dezactivată și ridicată în timpul condusului.

– Anvelopele pot fi ridicate 140 mm de la suprafața drumului.

– Atunci când tandemul cu o punte liftabilă este activat, autocamionul consumă cu până la 4% mai puțin combustibil. Uzura anvelopelor este mai mică, iar raza de bracaj este cu un metru mai scurtă.

Volvo Tandem Axle Lift – main film

volvo trucks 2

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.