Volvo Trucks şi cel mai puternic om din lume își unesc forțele pentru o provocare extremă. Video

Care este greutatea pe care o poate trage un Volvo FH16 750? Avându-l pe cel mai puternic om din lume la volanul celui mai puternic autocamion din lume, produs în serie, transmisia I-Shift cu trepte de forță trebuie să demonstreze ceea ce poate face. Pe data de 12 aprilie, răspunsul va fi dezvăluit pe canalul Volvo Trucks de pe YouTube.

Pe data de 15 martie, Volvo Trucks a lansat noua transmisie I-Shift cu trepte de forță. Noile rapoarte ale treptelor de forță fac posibilă pornirea și rularea cu o sarcină maximă în combinație de până la 325 de tone, ceea ce reprezintă o greutate unică pentru un autocamion produs în serie. Dar care este greutatea exactă pe care o poate gestiona această transmisie? Urmatorul test de suprema putere realizat de Volvo Trucks va dezvălui răspunsul. În această provocare, Magnus Samuelsson, fost câștigător al concursului „Cel mai puternic om din lume”, și jurnalistul specializat în domeniul autocamioanelor, Brian Weatherley, se vor lupta cu legile fizicii și vor supune transmisia I-Shift cu trepte de forță celui mai dur test.

„Știm deja că transmisia I-Shift cu trepte de forță poate gestiona încărcături extrem de grele. Prin aceast provocator test, dorim să demonstrăm capacitatea imensă a transmisiei și să arătăm ce pot realiza noile rapoarte ale treptelor de forță”, a spus Peter Hardin, Manager de produs pentru FM și FMX, Volvo Trucks.

În cadrul acestui test, care se desfăşoară în portul Göteborg, autocamionul trebuie să tragă mai multe containere extrem de grele.

„Încercarea de a clinti de pe loc o încărcătură atât de grea, precum cea de aici, reprezintă o provocare extrem de dură pentru un autocamion obișnuit produs în serie, cu transmisie automatizată. În cei 30 de ani de jurnalism, nu am asistat niciodată la ceva asemănător”, mărturisește Brian Weatherley.

Pe data de 12 aprilie va avea loc, pe canalul Volvo Trucks de pe YouTube, premiera filmului în care Magnus Samuelsson își reunește forțele cu transmisia I-Shift cu trepte de forță.

Date despre transmisia I-Shift cu trepte de forță

  • Transmisia I-Shift cu trepte de forță reprezintă un nou pas în dezvoltarea continuă a transmsiei I-Shift de la Volvo Truck
  • Noua versiune a transmisiei I-Shift a fost proiectată special pentru o pornire de pe loc excelentă și pentru condusul la viteze foarte mici.
  • Transmisia I-Shift cu trepte de forță poate să asigure rularea la viteze reduse, de 0,5-2 km/h, și pornirea de pe loc cu o încărcătură de 325 de tone, ceea ce este o premieră pentru autocamioanele produse în serie având cutie de viteză automatizată.
  • Transmisia este disponibilă atât cu priză directă cât şi cu supraviteză, cu una sau două trepte de forță. De asemenea, este posibilă alegerea a două trepte de forță pentru deplasarea în marșarier.
  • Treptele de forță pentru viteze reduse sunt integrate în transmisia I-Shift. Pentru a gestiona încărcăturile grele, anumite componente sunt fabricate din materiale extrem de rezistente. Cutia de viteze este cu 12 cm mai lungă decât o unitate convențională I-Shift.
  • Transmisia I-Shift cu trepte de forță este disponibilă pentru autocamioanele Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FH și Volvo FH16 cu motoare Volvo Trucks de 13 și de 16 litri.

Brian Weatherley este jurnalist independent din Regatul Unit, specializat în domeniul autocamioanelor. Fost editor-șef al publicației Commercial Motor/Truck & Driver și membru al juriului pentru decernarea premiului Autocamionul internațional al anului. Gazda serialului de televiziune produs de Volvo Trucks „Brian’s Truck Report”.

Magnus Samuelsson este singurul suedez care a câștigat vreodată titlul „Cel mai puternic om din lume” (Maroc, 1998) și care a pășit pe podium de cinci ori. Ulterior, a participat la diverse emisiuni și filme de televiziune suedeze, dar a refuzat rolul din superproducția de succes „Gladiatorul”, în 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.