Vosganian are investitori pe cai albi pentru Oltchim. Ponta: Atenţie la escroci!

Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a anunţat miercuri, în şedinţa Guvernului, că există câteva companii importante din domeniul industriei chimice care şi-au exprimat în scris intenţia de a participa la privatizarea combinatului Oltchim. El a precizat că negocierile vor începe săptămâna viitoare, dar vor fi secrete. “Atenţie la escroci!”, l-a avertizat însă premierul Victor Ponta, tăindu-i din elan. El i-a amintit ce s-a întâmplat anul trecut cu privatizarea combinatului, sub conducerea unui al liberal, Daniel Chiţoiu – care, e drept, a fost promovat ulterior vicepremier.

“Vă informez în avanpremieră că există un număr important de oferte serioase din partea unor mari companii din domeniul industriei chimice, care şi-au manifestat în scris intenţia de a participa la privatizarea Oltchim. Noi de săptămâna viitoare începem dialogul cu aceste companii. Dialogul nu va fi făcut public, nu dorim să reiterăm experienţa anterioară, care a dus la eşecul privatizării, dar la timpul util vom prezenta aceste oferte, în cursul unei proceduri transparente de privatizare”, a spus Vosganian.

Premierul Victor Ponta s-a declarat dispus să se întâlnească cu orice investitor serios, dar a atras atenţia că Executivul trebuie să se protejeze “de manipulări şi dezinformări”. “Cu orice fel de mare investitor serios veţi discuta, eu îl voi primi. Atenţie la escroci! (…) Aţi văzut ce s-a întâmplat anul trecut”, a spus Ponta.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.