VREME mai caldă până în 25 ianuarie

Vremea va fi destul de caldă pentru această perioadă din an, maximele ajungând chiar la 7… 9 grade Celsius în această săptămână. Sunt posibile lapoviţe şi ninsori săptămâna viitoare, dar slabe cantitativ. Estimarea evoluției valorilor termice și precipitațiilor pentru intervalul 12- 25 ianuarie este realizată de ANM pe baza produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

BANAT: Temperaturi cu mult mai ridicate decât cele specifice perioadei: 4…6 grade în 12 şi 15 ianuarie şi 7…9 grade în celelalte zile din această săptămână, apoi 5…7 grade până la sfârşitul intervalului de prognoză. Noaptea, cele mai scăzute valori vor fi în 14 ianuarie (-4 grade), apoi -3…-1 grad, mai ridicate în zona de deal, iar săptămâna viitoare, între -2…0 grade.

Precipitaţiile vor lipsi până în jurul datei de 18 ianuarie, apoi sunt posibile ploi şi lapoviţă, temporar.

CRIŞANA: Temperaturi medii de 3…5 grade în 12 şi 15 ianuarie şi de 6…8 grade în celelalte zile din această săptămână, apoi 4…6 grade, până în 25 ianuarie. Noaptea vor fi -4 grade în 14 ianuarie, apoi -3…-1 grad până la sfârşitul săptămânii şi -2…0 grade săptămâna viitoare.

Precipitaţiile vor lipsi în prima săptămână, fiind posibile, începând din jurul datei de 18 ianuarie, cu caracter temporar, ploi şi lapoviţă.

TRANSILVANIA: Ziua vor fi de la 2 la 5 grade, mai scăzute în zonele depresionare, unde cu precădere în perioada 14 – 15 ianuarie va fi ceaţă mai persistentă. Nopţile vor fi destul de reci la începutul perioadei, cu valori de -9…-7 grade, chiar mai scăzute în dimineaţa de 14 ianuarie în special în depresiuni, iar pentru săptămâna viitoare se estimează -6…-3 grade, în medie.

Condiţiile de precipitaţii vor fi foarte reduse în această săptămână, dar probabilitatea pentru precipitaţii mixte, cu caracter temporar, va creşte după 18 ianuarie.

MARAMUREŞ: Temperaturi specifice perioadei: 3…5 grade ziua şi -4 la -2 grade noaptea, cu excepţia dimineţii de 14 ianuarie, când media regională va fi -7…-6 grade, chiar mai mici în zonele depresionare.

Precipitaţii slabe, mixte, vor fi astăzi şi în noaptea de 14/15 ianuarie, iar după 18 ianuarie, probabilitatea pentru precipitaţii mixte se menţine ridicată aproape în fiecare zi.

MOLDOVA: Ziua vor fi 3…6 grade, valori peste cele climatologic specifice perioadei. Noaptea vor fi, în medie, de -5…-2 grade.

Săptămâna aceasta va fi lipsită de precipitaţii, dar din 18 ianuarie creşte probabilitatea de apariţie a lapoviţelor şi ninsorilor.

DOBROGEA: Vremea va fi cu mult mai cald decât normalul lunii ianuarie: 4…7 grade ziua şi între -2 şi 1 grad noaptea.

Până în jurul datei de 19 ianuarie nu se vor semnala precipitaţii, apoi probabilitatea de apariţie a acestora va creşte – ploi şi lapoviţă.

MUNTENIA: Ziua vor fi 4…7 grade iar noaptea, -5 grade în primele nopţi şi între -4 şi -2 grade până la finalul perioadei.

Săptămâna aceasta nu vor fi precipitaţii, probabilitatea de apariţie a acestora crescând după data de 19 ianuarie.

OLTENIA: Vremea va fi relativ caldă pe parcursul zilelor: 4…7 grade. Noaptea, la începutul intervalului de prognoză vor fi -5…-4 grade, apoi, între -3 şi 1 grad.

Până în jur de 19 ianuarie nu se vor semnala precipitaţii, apoi probabilitatea de apariţie a acestora va creşte.

LA MUNTE: Va fi mai cald decât specificul perioadei, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta: între 0 şi 4 grade zoia, în medie, posibil mai scăzute în perioada 19 – 21 ianuarie. Noaptea vor fi între -6 şi -3 grade, posibil mai scăzute în primele nopţi, dar şi în jur de 20 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, va creşte după 18 ianuarie.

Daţi click pe Prognoza 12-25 ianuarie pentru a vizualiza graficele cu temperaturi din toate regiunile ţării, pentru fiecare zi şi noapte. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.