VREMEA: Cald şi vânt de primăvară

În ciuda vântului puternic ce depăşeşte în unele regiuni 65 de km/h  – şi va continua cam toată săptămâna dar fără avertizări Cod Galben, ca astăzi în 35 de judeţe -, vremea va continua să se încălzească în primele zile din săptămâna ce vine. Astfel, dacă în mod normal ar trebui să avem între 2 şi 11 grade Celsius în această perioadă, temperaturile pornesc de la 10…11 grade şi ajung la 20…23 de grade Celsius. Vor mai fi ploi slabe în jumătatea de nord a ţării, dar fără senzaţia de toamnă, ca la începutul lunii. Primăvara şi-a intrat pe deplin în drepturi şi în curând vom vedea primii pomi înfloriţi.

Iată prognoza ANM pentru următoarele două zile:

Luni, vremea se va încălzi uşor şi se va ameliora treptat ca aspect. În nordul şi centrul ţării, cerul va avea unele înnorări şi, mai ales în prima parte a intervalului, pe arii restrânse va ploua slab. În zona montană precipitaţiile vor fi mixte. În celelalte regiuni cerul va fi variabil iar ploile se vor semnala cu totul izolat.

Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu rafale ce vor depăşi 80 km/h pe crestele înalte, iar în cursul zilei, local şi temporar şi în celelalte regiuni, cu viteze de peste 50…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în nordul extrem al Moldovei, în depresiuni şi în deltă şi 20 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 0 şi 8 grade.

La Bucureşti se va încălzi uşor iar vântul, în general moderat ziua, va slăbi treptat în intensitate în cursul nopţii. Temperatura maximă, în creştere faţă de ziua precedentă, va fi de 18…19 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Marţi, vremea va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul ţării şi la munte, unde izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în zona montană, iar pe parcursul zilei, trecător şi în regiunile extracarpatice.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiuni şi 21 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între -2 şi 7 grade. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.