Weekend îndoliat: 45 de morţi în urma catastrofei din Club Colectiv

Ieri au murit 10 răniţi iar astăzi 4, în urma arsurilor suferite acum 8 zile în Club Colectiv din Bucureşti, astfel că numărul persoanelor decedate a ajuns la 45. 

Cei care au pierdut lupta cu viaţa se aflau internaţi în spitalele Floreasca, Universitar, Bagdasar-Arseni şi de Arşi, plus doi răniţi transportaţi în Olanda.

Ieri au fost transferaţi în spitale din Olanda, Belgia şi Austria 18 răniţi, dar doi dintre ei au murit când au ajuns pe aeroportul din Rotterdam. Astăzi au mai fost efectuate transporturi în străinătate, dar încă un rănit – toboşarul trupei care concerta în Club Colectiv în timpul catastrofei – Goodbye to Gravity (GTG) -, Bogdan Enache, a încetat din viaţă. A făcut stop cardioespirator în aeronavă iar aceasta a fost întoarsă din drum. Cu toate eforturile de resuscitare ale medicilor, inima lui Enache a cedat.

Este al treilea membru al formaţiei GTG care a pierit în urma arsurilor puternice suferite în club. Primii au murit chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru ţ primul la spital, imediat după incendiu, iar al doilea a fost identificat a doua zi, la morgă. A supravieţuit până în prezent doar solistul Andrei Găluţ, şi el grav rănit, transferat ieri la un spital din Olanda.

Starea răniţilor se înrăutăţeşte, deoarece la arsurile de pe corp se asociază arsurile de căi respiratorii şi inhalarea de gaze toxice. “Nu au putut supravieţui dozei de substanţe otrăvitoare importante. Încă de la început v-am spus că există riscul să nu supravieţuiască”, a precizat astăzi dr. Ioan Lascăr, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului Floreasca.

Dr. Lascăr a mai spus că şi ceilalţi răniţi de la Floreasca aflaţi în stare critică “au grad de otrăvire”, astfel că sunt şi ei supuşi aceluiaşi risc letal.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.