Wizz Air reduce numarul zborurilor spre Spania

Compania low-cost Wizz Air a anuntat, miercuri, ca va reduce numarul zborurilor din orarul de iarna pe doua rute spaniole, dupa ce Guvernul Spaniei a impus de la 1 iulie taxe de aeroport semnificativ mai mari, in special pentru aeroporturile din Barcelona si Madrid. Aceasta crestere a taxelor, sustin reprezentantii Wizz Air, vine dupa s-au cheltuit milioane de euro in modernizarile inutile si constructii de noi terminale. Asa au reclamat insa si cand au fost mutati de pe Aeroportul Baneasa pe Otopeni.

Potrivit companiei, guvernul spaniol va forta acum pasagerii liniilor aeriene sa plateasca pentru noile terminale extravagante sub forma taxelor excesive de aeroport.

Conducerea Wizz Air a declarat presei ca regreta ca este nevoita sa-si reduca investitiile in Spania, ceea ce va conduce la reducerea unor zboruri din orarul de iarna pe rutele disponibile din Romania, catre Barcelona, Madrid si Valencia.

”Este regretabil ca guvernul spaniol a impus o crestere a taxelor intr-un moment in care traficul de pasageri trebuie stimulat, iar locurile de munca in industria turismului sunt necesare”, a declarat intr-un comunicat Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

Rute extinse din Romania

Wizz Air estimeaza pentru acest an o crestere de doua cifre si anunta ca isi va muta o parte din zborurile catre Spania in alte tari, “unde turismul si liniile aeriene sunt binevenite”, prin taxe de aeroport scazute.

“In timp ce Spania va pierde mii de pasageri, Wizz Air va continua sa-si extinda reteaua cu noi destinatii din Romania”, a mai spus Carvalho.

Wizz Air a transportat peste 11 milioane de pasageri in ultimele 12 luni, iar estimarile pentru acest an sunt ca se va ajunge la 12 milioane de pasageri.

Flota companiei este compusa din 39 aeronave Airbus A320, care opereaza de la 15 baze aflate in Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina, Cehia, Serbia si Lituania.

Austeritatea Spaniei afecteaza si turismul

Bugetul Spaniei pe 2012 a fost aprobat la sfarsitul lunii iunie si obliga companiile aeriene din tara sa plateasca taxe suplimentare. Companiile aeriene s-au plans de faptul ca masura guvernului i-a luat prin surprindere, fiind nevoite sa revizuiasca preturile biletelor rezervate cu luni in urma.

Unii pasageri au primit notificari care ii pune sa aleaga intre a-si anula zborul sau a plati sapte euro de persoana suplimentar.

Totusi, nu toate companiile aeriene au transferat costurile suplimentare catre pasageri, unele ar putea alege sa suporte aceste costuri din propriile fonduri, ceea ce ar implica o cheltuiala suplimentara de cateva milioane de euro.

Madridul a luat aceste masuri drastice in incercarea de a-si reduce deficitul bugetar de la 8,5% la 5,3% anul acesta. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.