Sony în industria auto

Sony va lansa un senzor de adâncime SPAD cu o configurație stratificată pentru aplicații auto LiDAR, o premieră în industrie.

Sony Semiconductor Solutions Corporation a anunțat că va lansa un senzor de adâncime SPAD cu o configurație stratificată – IMX459 care va fi folosit pentru aplicații auto LiDAR, utilizând metoda direct Time-of-Flight (dToF), o premieră în industrie.

Acest produs îmbină micii pixeli pătrați de 10 μm cu fotodiode avalanșă uni-foton (SPAD- Single Photon Avalanche Diode) și circuitul de procesare pentru măsurarea distanței într-un singur cip, rezultând un circuit compact de tip 1/2.9, care oferă o măsurare a distanței de mare precizie și de mare viteză.

Noul senzor contribuie la siguranța și securitatea viitorului mobilității, îmbunătățind performanțele de recunoaștere și detectare LiDAR a autovehiculelor, tot mai necesare odată cu popularizarea sistemelor avansate de asistență a șoferului (ADAS) și a conducerii autonome (AD).

Denumirea Modelului Data de livrare (planificată) Prețul unei bucăți (include taxele)
IMX459 tip 1/2.9 (diagonală de 6.25 mm) aprox. 100,000 pixeli*3 efectivi SPAD ToF senzor de adâncime pentru aplicațiile auto LiDAR Martie 2022 115 €

În plus față de dispozitivele utilizate pentru detectare, cum ar fi camerele auto și radarele cu unde milimetrice, LiDAR este din ce în ce mai important ca metodă de recunoaștere și detectare de înaltă precizie a condițiilor rutiere, dar și a locației și formei obiectelor precum mașinile și pietonii.

Între timp, pentru ca LiDAR să evolueze și să pătrundă pe piață, rămân obstacolele tehnice – inclusiv necesitatea îmbunătățirilor suplimentare în ceea ce privește performanța măsurării distanței, furnizarea unei mai mari siguranțe și fiabilități, indiferent de mediul de utilizare și de condiții, și trecerea la un design solid-state, pentru a obține o formă mai compactă și costuri mai mici. În acest sens, există diverse inițiative în curs de abordare a acestor provocări.    

Dintre diferitele metode utilizate pentru măsurarea distanței LiDAR, pixelii SPAD sunt folosiți ca un tip de detector într-un senzor dToF, care măsoară distanța față de un obiect prin detectarea timpului de deplasare (diferența de timp) a luminii emise de la o sursă până când aceasta se întoarce la senzor, după ce a fost reflectată de respectivul obiect. Utilizând tehnologiile Sony, precum o structură de pixeli cu iluminare din spate, configurații stratificate și conexiuni Cu-Cu concepute în procesul de dezvoltare a senzorilor de imagine CMOS, Sony a reușit să obțină o construcție unică a dispozitivului care include pixeli SPAD și un circuit de procesare a măsurării distanței pe un singur cip. Acest design ajută la obținerea unor pixeli pătrați de dimensiuni minuscule, 10 μm , oferind o formă compactă și o rezoluție înaltă de aproximativ 100.000 de pixeli efectivi pe un format de tip 1/2.9. De asemenea, oferă o eficiență sporită pentru detectarea fotonilor și o reacție îmbunătățită, permițând măsurarea distanței cu o mare viteză și precizie, de la la rezoluții de 15 centimetri, de la distanțe lungi la distanțe scurte. Produsul respectă standardele de siguranță și funcționare pentru aplicațiile auto, care contribuie la îmbunătățirea fiabilității LiDAR, iar construcția pe un singur cip contribuie la obținerea unei tehnologii LiDAR mai compacte și mai ieftine.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.