UPDATE 2! 10 evazionişti arestaţi în DOSARUL CĂRNII. Vezi cine sunt

Tribunalul București și Curtea de Apel București au admis astăzi cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a celor 10 persoane reţinute, ieri, în dosarul de evaziune fiscală și punere în circulație a unor produse din carne alterată au fost arestate preventiv, în urma percheziţiilor efectuate în 18 judeţe şi Bucureşti pentru destructurarea a două grupări infracţionale organizate.

UPDATE 2: Echipele ANPC au verificat ieri, în a doua zi de control, 401 operatori economici iar la 161 dintre aceștia s-au constatat abateri. Cantitatea de carne controlată în depozite a fost de 333 de tone, din care 115 tone a fost depistată cu abateri de la normele de protecție a consumatorilor – data de valabilitate depășită, condiții de depozitare nerespectate, modificări organoleptice, ambalaje deteriorate și deficiențe de etichetare.

Valoarea amenzilor depășeşte 430.000 de lei, a anunțat, astăzi, președintele instituției, Marius Dunca, într-o conferință de presă.

UPDATE: Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Cluj, Cristian Nicula, arată într-un comunicat că a fost audiat de DIICOT în acest dosar, dar susţine că nu a sprijinit “în nicio formă gruparea” cercetată pentru evaziune.

“Vă pot comunica faptul că nu am avut nicio cunoştinţă despre existenţa vreunei grupări. Cu atât mai mult, nu am sprijinit în nicio formă gruparea faţă de care se efectuează cercetări în acest dosar. Vă pot asigura că eu, personal, prin prisma funcţiei pe care o deţin în cadrul ANPC, am luat de fiecare dată măsurile legale care s-au impus în situaţia în care instituţia a fost sesizată în legătură cu protecţia drepturilor consumatorilor şi, din câte cunosc, la fel au procedat şi colegii mei”, precizează Nicula.

El speră ca ancheta să ducă la “aflarea adevărului în cauză”.

Din cei 80 de suspecţi audiaţi la DIICOT, procurorii au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a 10 evazionişti iar joi i-au fost prezentaţi instanței, cu propunere de arestare preventivă, astfel:

  • 4 la Curtea de Apel București: Andrei Sileanu, Sorin Seleșiu, Nicolae Marius Onica și Cezar Lincă
  • 6 la Tribunalul București: Alexei Boțan, Mansour Mah-D, Gheorghe Nică, Nicolae Sandu, Vasile Cucu și Dorian Botea.

Miercuri, procurorii DIICOT – Structura Centală – împreună cu ofițeri de poliție judiciară şi de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), cu sprijinul Direcţiei Antifraudă, au efectuat 102 percheziții domiciliare în 18 județe şi Bucureşti, pentru destructurarea a două grupări formate din 80 de persoane, specializate în infracțiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulație de produse alterate, trafic de influență.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.