196 de maşini furate, depistate la frontieră

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a depistat în primele 10 luni 196 de autovehicule furate din state ale UE şi din alte ţări. Sunt în total 142 de autoturisme, 24 de automarfare, 8 microbuze, 8 remorci, 2 autocare şi 12 motociclete. Cele mai multe autovehicule au fost aduse din Italia, Franţa şi Germania, atât de români, cât şi de cetăţeni moldoveni, sârbi şi italieni.

Poliţiştii de frontieră au constatat 130 de infracţiuni de trafic cu autovehicule furate, fiind întocmite dosare penale pe numele persoanelor implicate, printre care cetăţeni moldoveni, sârbi şi italieni.

“În continuare, principalul «furnizor» de autovehicule furate care tranzitează frontierele României este Italia, urmată de Franţa, Germania etc.”, precizează reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Cele mai recente maşini au fost depistate joi şi sunt două autoturisme în valoare totală de aproximativ 134.000 de lei, care erau declarate ca fiind furate din Rusia şi Spania.

Autoturismul furat din Rusia, un Audi Q7, a fost oprit la PTF Urziceni, jud. Satu Mare, pentru control. Şoferul, cetăţean italian, în vârstă de 57 de ani, le-a spus poliţiştilor de frontieră că a cumpărat maşina din Germania, în 2007, cu 50.000 de euro şi că nu ştia că maşina era semnalată ca fiind furată de către autorităţile din Rusia.

Autovehiculul, în valoare de aproximativ 89.000 de lei, care figurează ca fiind furat din Moscova, din luna octombrie 2007, a fost indisponibilizat, iar italianul este cercetat pentru tăinuire la furt.

masina furata 2

Tot joi, la PTF Valea lui Mihai, judeţul Bihor, poliţiştii de frontieră au depistat un autoturism Audi A4 semnalat ca “bun căutat pentru confiscare”, alertă emisă de autorităţile spaniole în 23 noiembrie 2011.

Maşina era condusă de un român de 30 de ani, care le-a spus oamenilor legii că a cumpărat-o din Spania cu 11.000 de euro, fără să ştie că autoturismul este în litigiu.

Bărbatul este cercetat pentru tăinure la furt, iar autoturismul a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, precizează Poliţia de Frontieră.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.