259 de şoferi profesionişti, cercetaţi pentru că şi-au procurat fişe medicale şi avize psihologice false. Percheziţii la falsificatori şi controale la firmele de transport

Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi (SRPT) Bucureşti au percheziţionat, joi, în comunele Domneşti şi Clinceni din judeţul Ilfov şi în Bucureşti, locuinţele a 4 falsificatori de documente medicale necesare şoferilor profesionişti. Ei au fost ridicaţi şi duşi la audieri la sediul SRPT Bucureşti, sub acuzaţia de fals în înscrisuri oficiale. Totodată, oamenii legii efectuează cercetări pentru uz de fals faţă de 259 de conducători auto profesionişti care deţin acte medicale şi avize psihologice false. Tot joi, poliţiştii au descins, în paralel, la firme de transport auto de marfă şi călători din întreaga ţară, pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a suspecţilor, informează IGPR. 

Până la prânz, anchetatorii au ridicat, în urma percheziţiilor:

– 42 de ştampile şi parafe medicale false

– un dispozitiv de imprimare timbru sec

– 399 de avize medicale tipizate false

– 496 de fişe de consultaţie medicale pentru conducători de autovehicule, toate falsificate

– 6 unităţi de calculator

– 2 imprimante

– zeci de suporţi optici de stocare a datelor.

Anchetă pornită de la medicina muncii

Toată ancheta a început după ce o unitate spitalicească din Capitală a sesizat anul acesta poliţiştii de la Transporturi Bucureşti despre faptul că mai multe persoane s-au prezentat la ambulatoriul de specialitate şi, în baza unor documente medicale susceptibile a fi falsificate, au solicitat efectuarea vizitei de medicina muncii.

Cadrele medicale au sesizat imediat că documentele prezentate erau false – întocmite folosindu-se formulare, ştampile (inclusiv cu timbru sec) şi parafe cu nume şi coduri de medici false. Actele medicale au fost reţinute şi predate poliţiştilor.

În urma investigaţiilor, după audierea persoanelor care au prezentat documentele şi după verificări la societăţile unde aceştia activau a reieşit că majoritatea documentelor aflate la dosarele angajaţilor şoferi erau false, precizează Poliţia Română.

De la firmele de transport ale căror şoferi aveau documente medicale false au fost ridicate:

– 311 de fişe de consultaţii medicale pentru conducătorii de autovehicule

– 317 avize medicale apt transport marfă sau persoane

– 224 de avize psihologice, acte necesare conducătorilor auto profesionişti care efectuează transport de persoane şi mărfuri, intern şi internaţional.

Anchetatorii au reuşit identificarea suspecţilor: 4 persoane cu vârste între 24 şi 41 de ani, 3 din comuna Domneşti şi una din Bucureşti, la domiciliile cărora poliţiştii au descins astăzi.

Falsificatorilor li s-au întocmit dosare penale pentru fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la această infracţiune şi la uz de fals.

Cercetările au fost efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor DIPI.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.