Adomniței, în arest la domiciliu. Suspendat de la şefia CJ Iaşi

După două zile de deliberări, magistrații Curții de Apel Iași au dispus în această după-amiază, definitiv, plasarea în arest la domiciliu a președintelui CJ Iași, Cristian Adomniței, după ce judecătorii Tribunalului Iaşi îl lăsaseră în libertate pentru a fi cercetat sub control judiciar. Procurorii DNA ceruseră arestarea preventivă a baronului PNL de Iaşi, pe care îl acuză de corupție.

Acum, Adomniţei va fi suspendat de la şefia CJ Iaşi, pe toată perioada măsurii preventive.

Tot în arest la domiciliu au fost plasate Cristina Teodora Jinga – director executiv al Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ, Carmen Irimescu – șefa Serviciului Proiecte și Parteneriate din CJ Iași și Letiția Popa, administrator al firmei Laser Co.

Ele sunt acuzate de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, instigare, complicitate la această infracțiune.

Cristian Adomniței este acuzat de favorizarea făptuitorului și fals intelectual, într-un dosar privind nereguli referitoare la un parteneriat cu o firmă privată care a avut ca obiect promovarea județului.

Magda SEVERIN

Sursă foto: www.ziaruldeiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.