Adriana Ţicău, pusă sub învinuire în Dosarul Microsoft

Fostul ministru PSD al Comunicaţiilor în Guvernul Ponta (perioada iulie-decembrie 2004), Adriana Ţicău, a venit astăzi la sediul DNA, în jurul orei 1.400 şi însoţită de doi avocaţi, iar procurorii i-au adus la cunoştinţă, pe larg, acuzaţiile în Dosarul Microsoft: abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Ţicău a aprobat bugetul pentru derularea Programului „Sistem Educaţional Informatizat” şi, respectiv, pentru proiectul ce a vizat licenţierea Microsoft.

De asemenea, a iniţiat şi avizat proiecte de Hotărâri de Guvern prin care s-ar fi urmărit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens Computers şi Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora.

Faptele sale au avut drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achiziţiei de servicii şi produse la preţuri peste valoarea de piaţă, respectiv licenţe cu circa 30 – 40% mai scumpe, calculatoare şi produse software la preţuri cu până la 50% mai mari decât cele pentru aceleaşi produse sau produse similare de pe piaţă, potrivit DNA.

Adriana Ţicău este unul dintre cei 9 foşti miniştri pentru care DNA a cerut avize pentru efectuarea urmăririi penale pe pentru săvârşirea unor infacţiuni de corupţie în legătură cu achiziţionarea de licenţe şi echipamente IT.

Pentru 5 dintre ei, preşedintele Traian Băsescu a dat avizul începerii urmăririi penale, deoarece ei nu mai au calitatea de demnitar.

Ţicău este al 3 fost ministru implicat în dosar care ajunge săpătămâna aceasta în faţa procurorilor, după Gabriel Sandu (luni) şi Daniel Funeriu (ieri), dar numai împotriva lui Funeriu a fost declanşată urmărirea penală, deocamdată.

Magda SEVERIN

Sursă foto: www.puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.