Agentul şef Iamandi de la Direcţia Permise nu poate justifica 50.000 de euro

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Mircea Iamandi, agent şef la Direcţia Permise Auto, nu poate justifica suma de 222.150 lei, mai exact, 50.000 de euro. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel București, pentru începerea acţiunii de control.

Concret, în perioada 1 ianuarie 2005 – 31 decembrie 2007, Mircea Iamandi a realizat venituri salariale de 134.954 lei iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost de 357.104 lei, rezultând o diferență nejustificată de 222.150 lei (aprox. 49.921 euro).

„Mircea Iamandi nu a menționat în nicio declarație de avere depusă până în prezent imobilele achiziționate împreună cu soția sa în perioada exercitării funcției publice, activele deținute de cei doi, precum și împrumuturile care ar justifica sumele necesare achizițiilor făcute, şi au rezultat astfel indicii privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii de fals în declarații”, precizează ANI.

În legătură cu această faptă, inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, București. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.