Alstom va furniza în România soluția sa de semnalizări feroviare Atlas 200, ERTMS Nivelul 2. Contract de 100 mil. euro

Alstom, lider al consorțiului compus din Alcatel Lucent România și Pas 97 Impex, va furniza companiei naționale de căi ferate din România (CFR SA) Atlas 200, soluția sa ERTMS  Nivelul 2, pentru segmentul de cale ferată de mare viteză Sighișoara-Coșlariu-Simeria, se arată în comunicatul remis redacţiei. Partea de contract care îi revine companiei Alstom are o valoare de aproximativ 100 milioane de euro. Proiectul este finanțat 85% din fonduri europene.

„Acest proiect reprezintă partea cea mai complexă a lucrărilor de modernizare și reabilitare a tronsonului de cale ferată de circa 170 km lungime. Lucrările sunt prevăzute a fi finalizate în 40 de luni. Noul sistem de semnalizări va permite creșterea vitezei de transport feroviar până la 160 km/h”, se arată în comunicat.

Pentru a testa si măsura performanța sistemelor furnizate, Alstom va pune la dispoziția CFR un tren regional, Coradia Polyvalent hibrid (electric și diesel), complet echipat pentru testare și măsurare.

„Am lucrat cu mare atenție în a găsi cea mai bună soluție dedicată acestui segment de cale ferată, astfel că acest proiect va contribui semnificativ la asigurarea unui transport rapid și sigur în regiune. Suntem convinși că pasagerii vor aprecia nu numai viteza și confortul pe acest segment modernizat, dar și designul și facilitățile trenului de testare, văzut de către noi ca soluție de viitor pentru nevoile de transport de pasageri de la noi din țară”, a declarat Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom Transport România.

Alstom este lider mondial în tehnologia ERTMS și are contracte în 23 de țări, ce acoperă 12.500 km și peste 4.600 de trenuri. Compania a oferit soluții pentru 7 dintre 12 cele mai rapide linii de cale ferată de mare viteză ale lumii care folosesc această tehnologie. În România, acesta este al doilea proiect în care Alstom folosește soluția Atlas 200.

De asemenea, Alstom a fost primul producător care a furnizat soluții bazate pe această tehnologie concomitent pentru liniile de foarte mare viteză (Roma – Napoli, Italia), pentru liniile de mare viteză transfrontalieră (de la Liége, Belgia, la granița germană), pentru linia cu cel mai intens trafic (Mattstetten-Rothrist din Elveția) și pentru o linie dedicată exclusiv transportului de marfă (Linia Betuwe din Olanda).

Alstom_Coradia Polyvalent (2)

Coradia Polyvalent este rezultatul tehnologiei create de-a lungul a 30 de ani de experiență. Aceasta este singura generație de trenuri cu podea joasă dintr-un capăt în altul care integrează sistemul energetic hibrid (atât electric, cât și diesel), pentru a le oferi pasagerilor o experiență total nouă de a călători cu trenurile regionale.

Sistemul energetic hibrid al trenului Coradia Polyvalent reduce impactul trenului asupra mediului și adaptează sistemul său de tracțiune pentru infrastructura existentă, atât pentru liniile electrificate, cât și pentru cele neelectrificate. Mai mult, concepția sa facilitează operațiunile de mentenanță astfel încât timpii de imobilizare să fie cât mai reduși cu putință.

Cele mai importante proiecte pe care compania le derulează în România sunt lucrările de mentenanță oferite companiei Metrorex, printr-un contract de 15 ani, precum și o serie de lucrări de modernizare și reabilitare pentru CFR.

Alstom este lider mondial în domeniul producerii și transportului energiei electrice, precum și în infrastructura feroviară. Grupul este un punct de referință pentru tehnologiile inovatoare și ecologice. Alstom construiește cele mai rapide trenuri din lume, precum și metrourile automate cu cea mai mare capacitate și furnizează soluții integrate pentru centrale la cheie și servicii asociate pentru o gamă largă de surse de energie, incluzând hidro, nuclear, gaz, cărbune şi eolian.

Alstom propune o gamă largă de soluții pentru transportul energiei electrice, în special în domeniul rețelelor inteligente (smart grids). Grupul are în prezent 93.000 de angajați în aproximativ 100 de țări și a înregistrat vânzări de peste 20 miliarde de euro și comenzi de 21,5 miliarde de euro în anul financiar 2013/14.

Alstom este, de peste 20 de ani, un partener de încredere al României în domeniul energetic și al transportului. Cu aproximativ 1.000 de angajați în centrele de producție și birourile din București, Alstom este un furnizor tradițional de echipamente, servicii, soluții integrate și proiecte complexe pentru clienții săi din România, centrale electrice și clienți industriali, în domeniul producerii si transportului energiei, precum și transportului feroviar.

În România, Alstom derulează proiecte de reabilitare bazate pe tehnologii avansate în sectoarele Power, Transport și Grid.  

Alstom Power furnizează tehnologia și expertiza necesare reabilitării complete a termocentralelor și hidrocentralelor, termocentrale şi centrale pentru producerea energiei din surse regenerabile la cheie, precum și servicii de mentenanță.

Alstom Transport este un furnizor cheie de sisteme de semnalizare în România, oferind soluțiile pentru sistemul feroviar ERTMS (Sistemul European de Management al Traficului Feroviar) către CFR S.A. și servicii de mentenanță către Metrorex.

Alstom Grid furnizează produse, servicii și soluții integrate de management al energiei electrice, de la producerea energiei electrice, la rețelele de transport și distribuție şi până la consumatorul final. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.