ANAF verifică firmele clanului Bercea

ANAF a început verificările asupra afacerilor deținute de Bercea Mondial, cât și asupra averii acestuia, informează B1 TV. Fiscul s-a autosesizat și a început de câteva zile un control la firmele deținute de clanul Bercea. Se verifică ce firme mai au activitate, care au fost radiate și pentru care se plătește impozit – se spune, scurt, în ştire. Poate că, într-un final, vor fi curioşi şi cei de la Fisc de unde a avut clanul Bercea bani pentru averea colosală din Drăgăneşti-Olt, dar şi pentru a da 600.000 de euro lui Marius Căpăţînă – Mircea Băsescu sau “aproape 2 milioane de euro lu’ Kovesi (procurorul-şef al DNA – n.r.), prin şofer, e băgată şi Livia Stanciu (preşedintele ÎCCJ – n.r.)” – cum striga Bercea Mondial în 20 iunie, din duba oprită special de poliţişti, chiar de două ori, la intrarea în curtea DNA. 

Bercea Mondial a fost adus, ieri, la DNA, pentru a fi audiat din nou în dosarul lui Mircea Băsescu, pe care fiul său, Florin Anghel autointitulat „Băsică” l-a acuzat de trafic de influenţă.

Familia interlopului susţine că i-a dat, prin intermediarul Marian Căpăţînă (fost lider al PDL Olt), 600.000 de euro pentru a-l scăpa de puşcările pe şeful clanului.

Fratele preşedintelui Traian Băsescu susţine însă că nu a luat niciun ban de la familia lui Bercea, căruia doar i-a botezat o nepoată – fata Izaurei, acuzată recent de şantaj chiar de Mircea Băsescu şi aflată, în prezent, sub control judiciar.

Cu toate acestea, Curtea de Apel Bucureşti le-a respins în această după-amiază contestaţiile şi lui Mircea Băsescu, şi lui Marian Căpăţînă, împotriva arestări preventive pentru 30 de zile dinspuse de Tribunalul Bucureşti în 20 iunie.

Toată lumea are bani

Întrebată, ieri, de unde a avut această sumă imensă familia ei, Izaura a spus: „Totă lumea are bani!”. Ea şi concubinul ei, care este arestat preventiv, au fost prinşi în flagrant luna trecută când au ridicat de la Mircea Băsescu 10.000 de euro marcaţi de procurori cu ŞANTAJ. La flagrant a fost prezent şi un fiu minor al lui Bercea Mondial, şi el pus acum sub control judiciar.

Cei trei i-au pretins lui Mircea Băsescu, sub ameninţarea cu moartea – conform înregistrării cu telefonul mobil realizată de fratele şefului statului şi depusă la DNA – , dar şi cu divulgarea către televiziuni a unor informaţii compromiţătoare despre el.

Căpăţînă: E o făcătură”

Suma pe care o cer interlopii de la fratele preşedintelui este însă de 280.000 de euro, exact diferenţa de bani din cei 600.000 de euro pe care Căpăţînă susţine că i-a împrumutat de la ţigani pentru a-i investi în societatea Aversa.

Astăzi, după audierea de la DNA, fostul lider al PDL Olt – arestat preventiv odată cu fratele preşedintelui – a strigat el, de data aceasta – precum interlopul Bercea -, la urcarea în dubă: “Suntem nevinovaţi total, e o făcătură a lu’ domnu’ Voiculescu! Am luat bani cu împrumut, am vrut să-i folosesc pentru Aversa şi nu i-am folosit. Atât!”.

Concret, Căpăţînă spune că în 2012, le-a returnat 320.000 de euro celor din familia Bercea, care îl împrumutaseră. Numai că el a ţinut să facă acest lucru în biroul lui Mircea Băsescu din Portul Constanţa, unde şantajiştii l-au înregistrat ulterior pe fratele preşedintelui, care nu nega că i-ar ajuta să-i scoată pe Bercea senior şi Bercea junior din închisoare.

Izaura: “E o şcenare”!

Şeful clanului a fost condamnat definitiv, în 16 mai, de ÎCCJ, la 8 ani şi 9 luni de închisoare, pentru tentativă de omor, iar fiul său, la 5 ani şi 3 luni.

Clanul Bercea a scăpat basma curată din 127 de dosare penale pentru tot felul de infracţiuni – economice şi nu numai -, terorizând, practic, judeţul Olt în ultimii 15 ani.

izaura anghel, bercea

„E o șcenare din partea lui Băsescu și lu’ fratesu, au făcut flagrantu’ ca să nu ne mai dea banii”, a declarat Izaura în urmă cu două zile, la Tribunalul Constanţa, înainte să intre la audieri în dosarul de şantaj intentat de Mircea Băsescu.

„Staţi aşa că mă sună tata!”

Ieri, la intrarea la DNA, unde a fost audiată în cel de-al doilea dosar, în care fratele ei „Băsică” l-a denunţat de trafic de influenţă pe Mircea Băsescu”, fata lui Bercea a oprit cu un gest ferm elanul jurnaliştilor care săriseră cu întrebări: „Staţi aşa că mă sună tata!”, adică Bercea Mondialu, aflat în închisoare şi care a fost adus şi el puţin mai târziu la DNA.

După terminarea convorbirii telefonice, ea le-a explicat celor curioşi cum de Bercea are voie cu telefon mobil în puşcărie, că “tata m-a sunat de pe fix”. “Ce ţi-a spus?”. “M-a întrebat dacă am ajuns”.

Apoi, chestionată de jurnalişti de unde avea banii pe care îi cere acum de la Mircea Băsescu, aceasta a răspuns: „Da’ ce, am dat eu vreun ban? Eu am venit doar să le iau”. La insistenţele jurnaliştilor, Izaura le-a trântit din nou: „Toată lumea are bani!”.

Control judiciar cu regim special

Când a ieşit însă de la audieri, după 8 ore, Izaura n-a mai scos niciun cuvânt în faţa presei, până când a intrat în maşina de lux pe care o parcase neregulamentar, pe sensul opus, chiar lângă sediul DNA.

Probabil i-o fi spus până la urmă vreun anchetator că măsura controlului judiciar, pe care a încălcat-o în repetate rânduri prin acuzele făcute public în faţa presei – „A loat bani şi Mircea Băsescu, şi Traian” -, s-ar putea transforma în arestare preventivă, chiar dacă este gravidă în luna a 8-a.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.