Andrei Plăcintă intră 4 ani şi 6 luni la puşcărie

Fiul fostei senatoare PDL Sorina Plăcintă – care a părăsit partidul şi s-a înscris în PNL în speranţa că va putea să-şi salveze copilul de închisoare -, Andrei, a fost condamnat definitiv, luni seară, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la 4 ani şi jumătate de detenţie, pentru tentativă de omor calificat și ultraj. El s-a predat marţi la ora 9.00 Poliţiei Timiş, unde a fost dus în arest şi va fi transferat la penitenciarul din Timişoara.

Andrei Plăcintă fusese condamnat la aceeaşi pedeapsă în martie anul acesta, de magistraţii Curții de Apel București, dar a făcut recurs.

Potrivit rechizitoriului, „în seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D. (Delia Iulia Harabulă, fosta iubită a lui Andrei Plăcintă, n.r.), inculpatul a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta”.

Când alte persoane au intervenit în apărarea victimei, Andrei Răzvan Plăcintă, aflându-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a pătruns pe trotuar cu intenţia de a-i lovi cu mașina. Nicolae Stan, una dinte persoanele care au intervenit, a fost împins de autoturism și a căzut. Omul a ajuns sub maşina lui Plăcintă, care „a făcut mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Băiatul senatoarei Plăcintă avea pe atunci 20 de ani, iar acum le-a spus judecătorilor instanţei supreme că a reacţionat ca „un animal”, cerând clemenţă. Nu a primit-o.

Tribunalul Bucureşti îl scăpase de închisoare

Dosarul s-a judecat la diferite instanţe din 2011 încoace. Astfel, după ce a fost arestat preventiv din 8 decembrie 2010 până pe 6 ianuarie 2011, Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie 2011.

Pe 14 martie 2012, Tribunalul București l-a condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare.

La recurs, pe 6 iulie 2012, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Plăcintă la 6 ani de închisoare cu executare.

Dosarul s-a rejudecat însă la Curtea de Apel București în urma unei decizii din 9 noiembrie 2012 a ÎCCJ.

Pe 7 martie 2013, Plăcintă a primit condamnarea care urma să devină definitivă după judecarea recursului.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.