Angajată de la Primăria Sectorului 3, prinsă cu mita

O angajată a Primăriei Sectorului 3 Bucureşti a fost reţinută, joi, după ce a fost prinsă în flagrant când lua mită 700 de lei de la o persoană căreia i-a pretins banii pentru a o ajuta să obţină în concesiune un teren în zona Udrişte din Capitală, pentru o firmă de asigurări auto. Salariata primăriei a fost denunţată. Anchetatorii cer instanţei arestarea preventivă pentru 29 de zile a şpăgarei.

„Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus reţinerea învinuitei V.D., funcţionar public în cadrul Primăriei Sectorului 3 Bucureşti – Direcţia Utilităţi Publice, Serviciul Monitorizare şi Control şi au cerut instanţei arestarea preventivă a acesteia pentru 29 de zile”, se arată în comunicatul Parchetului.

În schimbul banilor, angajata primăriei a promis că va interveni la funcţionari ai Serviciului Cadastru şi Urbanism, în scopul de obţinerii în concesiune de către denunţător a unui teren în zona Udrişte din Capitală, “în vederea desfăşurării activităţii comerciale a unei societăţi de asigurări auto”, precizează anchetatorii.

Întrucât funcţionara avea atribuţii de control, ea riscă închisoare de la 3 la 15 ani, potrivit art. 254, alin. 2, din Codul Penal. 

La acţiunea de prindere în flagrant au participat procurori din Parchetul Tribunalului Bucureşti şi poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.