Apostu, condamnat DEFINITIV la 4 ani şi 6 luni de închisoare

Fostul primar PDL al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost condamnat definitiv, astăzi, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare, după ce instanţa inferioară – Curtea de Apel Târgu Mureş – îi dăduse anul trecut numai 3 ani şi 6 luni pentru cele 18 infracţiuni de luare de mită, 19 infracţiuni de complicitate la spălare a banilor, 19 fapte de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, 21 de fapte de trafic de influenţă în formă continuată, 23 de fapte de instigare la spălare de bani în formă continuată, 23 de fapte de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi prntru primire de foloase necuvenite.

UPDATE 16 mai 2016: Apostu a fost eliberat condiționat, după 1 an și 10 luni de închisoare, la care s-au adăugat cele 10 luni de arest preventiv – în total 2 ani și 8 luni.

Alături de Apostu a fost condamnată soţia lui, Monica Apostu, dar la închisoare cu suspendare (3 ani).

Aceeași pedeapsă a primit și omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A.

Din pedeapsa lui Sorin Apostu i se vor scădea cele 10 luni de arest preventiv, din 10.11.2011 până la 28.09.2012.

Dosarul a fost trimis în judecată de procurorii DNA în decembrie 2011, cu Apostu în arest preventiv, după ce fusese reţinut de anchetatori în 10 noiembrie, împreună cu Stoia, ambii fiind ulterior arestaţi preventiv.

Primarul care declara că “fără 50.000 de euro nici nu mă dau jos din pat” şi care a luat şpagă 94.000 de euro în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto și de salubrizare va trebui să plătească acum 10.000 de lei cheltuieli judiciare – o sumă similară imputată de instanţă atât soţiei sale, cât şi omului de afaceri Călin Stoia -, pe lângă cei 272.258,70 de lei confiscaţi de stat fiecăruia dintre soţii Apostu.

Totodată, instanţa supremă a menţinut măsurile asigurătorii dispuse de anchetatorii DNA şi a dispus anularea contractului de asistenţă juridică din 2 aprilie 2010 încheiat între Cabinetul de avocatură Apostul Monica Undina şi SC Total Trading Company, precum şi a unor facturi fiscale.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.