Arestarea lui Ion Stan, blocată de deputaţii PSD şi PNL. Şeful SRI, atacat. There will be blood, varianta dâmboviţeană

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat, joi, luarea unei decizii cu privire la solicitarea procurorilor de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Stan, pe motiv că probele din referatul la dosarul de corupţie trimis de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu sunt suficiente. Mai mult, Ion Stan, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei parlamentare de control al SRI, a venit cu o declaraţie-şoc: şeful SRI, George Maior, l-ar fi ameninţat cu închisoarea. Avocatul lui Stan a pus paie pe foc, spunându-le jurnaliştilor: “Vreţi sânge? O să aveţi sânge suficient!”.

Votul deputaţilor din Comisia Juridică a fost de 7 “pentru” şi 6 “împotriva” amânării până luni a elaborării raportului consultativ în legătură cu cererea Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Stan.

În favoarea amânării s-au pronunţat deputaţii PSD şi PNL, în timp ce deputaţii PDL au votat împotriva amânării.

Prin decizia de a amâna elaborarea raportului pentru lunea viitoare, Comisia Juridică depăşeşte termenul de 1 decembrie, care a fost stabilit de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor ca data maximă până la care trebuie elaborat raportul în cazul Ion Stan.

Amintim că referatul DNA are peste 40 de pagini şi conţine, pe lângă probele aduse de denunţător, inclusiv stenograme ale interceptărilor telefonice ale politicianului şpăgar. 

“Vreţi sânge? O să aveţi sânge suficient!”

Deputatul Ion Stan a venit, joi, la Comisia juridică a Camerei, însoţit de avocatul său, Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne în Guvernul Petre Roman.

Ursu le-a spus jurnaliştilor: “Vreţi sânge? O să aveţi sânge suficient!”.

La ce se referea Ursu am aflat după terminarea şedinţei Comisiei juridice: Ion Stan le-a spus colegilor săi deputaţi că ar fi fost ameninţat cu închisoarea de către şeful SRI, George Maior. 

Imediat după ce acuzaţia lui Stan a apărut în presă, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a ieşit cu o declaraţie publică: “Dl Maior nu a ameninţat niciodată pe nimeni, nu l-a ameniţat pe dl Stan niciodată. SRI nu are niciun fel de legături cu această acţiune desfăşurată de justiţie”.

Degeaba. Malaxorul declaraţiilor abia a început, iar Stan îşi va construi apărarea exact pe atacul SRI.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.