Arestați: Patronul Regiotrans și șefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR

Estrella Ştefănescu, șefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR, şi omul de afaceri Iorgu Ganea, patronul Regiotrans, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în dosarul mitei cu favorizarea la licitaţii a unor firme de transportul feroviar.

Procurorii DNA au reţinut-o miercuri seara pe Estrella Ştefănescu și ieri pe Ganea, după mai multe percheziții, inclusiv la sediul Ministerului Transporturilor.

Estrella este acuzată că a acordat ilegal subvenţii, a permis accesul unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase pentru altul (două acte elemente materiale) şi a luat mită în formă continuată (9 acte materiale).

Ganea este acuzat de două infracţiuni de dare de mită – dintre care una în formă continuată (9 acte materiale) -, de  folosirea în mod direct şi indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi de utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

În acelaşi dosar sunt urmăriți penal: SC Regiotrans SRL Braşov, pentru utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate; Florin Hădărean directorul firmei, pentru complicitate la dare de mită; Gheorghe Valentin Ciapraz, pentru complicitate la dare de mită.

Totodată, sunt cercetați penal, sub control judiciar:

– Claudiu Octavian Dumitrescu, director al Direcţiei Feroviare din cadrul Direcţiei Generale Transport şi Infrastructură – Ministerul Transporturilor, pentru luare de mită şi trafic de influenţă – el fiind ieri suspendat din funcție

– Costache Nicolau, director general al Regionalei Căi Ferate Braşov, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase pentru altul (două acte materiale) şi luare de mită în formă continuată (trei acte materiale). (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.