Autocar furat din Italia, confiscat la Albiţa. Pasagerii au fost preluaţi de altă maşină

Un autocar cu 40 de călători, care făcea o cursă regulată pe ruta Chişinău-Bucureşti, a fost confiscat în Vama Albiţa, sâmbătă dimineaţă, de poliţiştii de frontieră vasluieni, care au constatat că autovehiculul figurează ca fiind furat din Italia. Pasagerii au fost preluaţi de un alt autocar şi transportaţi până la destinaţie, în Bucureşti. În timpul cercetărilor, la vamă s-a prezentat directorul firmei de transport, Eugeniu G., cetăţean moldovean, de 25 de ani, care a spus că autocarul fusese închiriat de la o altă societate din Republica Moldova, dar nu a putut demonstra acest lucru.

Vehiculul, descoperit pe sensul de intrate în ţară, era înmatriculat în Republica Moldova şi condus de un bărbat român, I.V.,  în vârstă de 30 de ani. Poliţiştii au verificat în baza de date şi au descoperit că autocarul – marca MAN – are seria de şasiu modificată.

“Pe timpul desfăşurării cercetărilor, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat directorul firmei de transport internaţional de persoane care efectua cursa respectivă, un cetăţean moldovean în vârstă de 25 de ani, care a afirmat că autocarul în cauză a fost închiriat de la o altă societate din Republica Moldova. Bărbatul nu a putut prezenta documente din care să rezulte că ar exista un contract de închiriere a respectivului mijloc de transport persoane”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică.

Politiştii de frontieră i-au intocmit lui Eugeniu G. dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, cu propunerile legale.

Autovehiculul, în valoare de 540.000 lei, a fost indisponibilizat şi dus în parcul auto de la sediul STPF Vaslui, pentru a putea fi recuperat de adevăratul proprietar.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.