UPDATE! Baiatul senatoarei Placinta, 6 ani de inchisoare pentru tentativa de omor

Andrei Placinta, fiul senatorului Sorina Placinta – care a trecut de curand la PNL – a fost condamnat de magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB), vineri, la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul de talharie, tentativa de omor si ultraj contra bunelor moravuri. El nu s-a prezentat in fata instantei, imbolnavindu-se brusc joi seara si fiind internat Ia spital pentru operatie de apendicita. Decizia CAB poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), astfel ca Placinta mai amana putin puscaria, in speranta ca va primi o pedeapsa cu suspendare. Sa nu uitam ca Andrei a primit in 14 martie a.c. condamnare cu suspendare la Tribunalul Bucuresti, insa sentinta a fost atacata cu recurs.

UPDATE 4 noiembrie 2013: Andrei a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la 4 ani şi jumătate de detenţie.

Pedeapsa de 6 ani de inchisoare cu executare a fost data pentru tentativa de omor. Instanta a mai decis o pedeapsa de 11 luni de inchisoare cu executare pentru ultraj contra bunelor moravuri si l-a achitat pe Andrei Placinta pentru fapta de talharie, pe motiv ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

Prin sentinta CAB, lui Andrei Placinta i-au fost ridicate o serie de drepturi civile, printre care si acela de a nu da examen pentru obtinerea permisului auto si de a nu conduce vreun vehicul timp de trei ani dupa executarea pedepsei principale.

Sentinta asteptata poate fi o explicatie pentru plecarea disperata la PNL a Sorinei Placinta, fost ministru PDL in Guvernul Boc,  si chiar incercarea ei de a vota motiunea prin care a cazut Guvernul Ungureanu, in speranta ca poate exista vreo scapare pentru fiul sau.

Cum insa probele sunt indubitabile, este exclus ca ea sa mai poata face ceva pentru a-si salva copilul condamnat la tentativa de omor. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.