Baronul de Constanţa cere Parlamentului “desfiinţarea prin lege a DNA”. CSM sesizează Inspecţia Judiciară

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, sesizarea Inspecţiei Judiciare, pentru efectuarea de verificări privind apărarea independenţei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) faţă de declaraţiile şefului CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi faţă de poziţia Consiliului Judeţean exprimată printr-un comunicat în care baronul local al PSD “cere Parlamentului României desfiinţarea prin lege a DNA”, instituţie despre care acesta spune că “este un aparat odios de politie politica aflat la îndemâna lui Traian Băsescu”. Nicuşor Constantinescu este urmărit penal în două dosare, pentru 6 infracţiuni de abuz în serviciu.

Ieri, când a fost ridicat cu mandat de procurori şi poliţişti din faţa sediului CJ Constanţa, Constantinescu a făcut circ, opunându-se minute în şir oamenilor legii care încercau să îl convingă să urce în maşina Poliţiei.

De altfel, au venit să îl salte procurori şi poliţişti judiciarişti de la Bucureşti şi nu din Constanţa, iar gurile rele susţin că reprezentanţi ai organelor de anchetă de la nivel local nu ar fi îndrăznit.

Baronul local al PSD a ameninţat că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat “cu japca” şi tratat “ca un animal” de către procurorii DNA Bucureşti, pe care îi acuză de “abuz şi poliţie politică”, susţinând că nu aveau ce să caute la Constanţa să-l ridice pe el, cu mandat, precizând că şi maşina Poliţiei avea tot număr de Bucureşti.

“Aceşti angajaţi, procurori şi poliţişti DNA şi cu poliţia politică de la Bucureşti fac ce vor în continuare, nu contează că e USL la guvernare. Toţi ar trebui daţi afară, ar trebui desfiinţată această instituţie politică DNA”, a mai spus Constantinescu.

Mazăre: “Ferească Sfântul să ajung eu la putere… Rad tot!”

În apărarea lui Nicuşor Constantinescu a sărit Radu Mazăre, primarul de Constanţa: “Ferească Sfântul să ajung eu la putere… Rad tot!”, a declarat el, pentru gandul.ro.

El a acuzat procurorii că acţionează “la ordinele şefilor SRI, se comportă ca Securitatea dinainte de 1989”.

Seara, un comunicat al CJ Constanţa întărea ceea ce ceruse baronul local la ieşirea din DNA: “Desfiinţarea, în parlament, a DNA”.

“Vinovatul” este Băsescu 

Redăm integral comunicatul CJ Constanţa:

“Consiliul Judeţean Constanta condamnă cu tărie acţiunea vădit abuzivă şi inumană efectuată în cursul zilei de 15.01.2014 de către mai multe persoane neidentificate asupra Preşedintelui Consiliului Judeţean, domnul Nicuşor Constantinescu.

Vă aducem la cunoştinţă că Nicuşor Daniel Constantinescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost citat de către DNA Constanţa în data de 13.01.2014 la sediul Direcţiei, însă din motive de sănătate nu s-a putut prezenta şi a mandatat avocatul (în persoana domnului Marius Mocanu) să îl reprezinte, să aducă la cunoştinţa procurorului acest fapt şi să stabilească de comun acord o dată ulterioară pentru audieri. Imediat, a doua zi, procurorul DNA Andrei Bodean, a intocmit o rezoluţie care cuprindea cu totul alte acuzaţii, faţă de cea menţionată în citaţia din 13.01.2014 şi care făcea obiectul mandatului de aducere emis de procurorii DNA în data de 14.01.2014, emis intempestiv, deşi iî data de 13.01.2014, domnul Preşedinte Nicuşor Constantinescu a fost reprezentat de domnul avocat, care a ajuns la o înţelegere cu procurorul DNA în prezenţa Procurorului Şef, pentru audierea domnului Constantinescu la o dată ulterioară.

Acuzaţiile aduse astăzi sunt legate de programele Consiliului Judeţean, programe propuse de USL şi validate de constănţeni în anul 2012 prin cele peste 250.000 de voturi exprimate de aceştia. Aceste programe au fost supuse plenului Consiliului Judeţean, votate în unanimitate de Consilierii judeţeni legal aleşi şi neatacate în contencios administrativ de către instituţia prefectului. Ca urmare a succesiunii faptelor întâmplate azi, considerăm că acţiunea de azi este abuzivă, nelegală şi face parte din războiul politic pe care DNA-ul condus de Traian Băsescu îl duce împotriva oamenilor politici ai USL.

Presedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, cere Parlamentului României desfiinţarea prin lege a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, un aparat odios de poliţie politică aflat la îndemâna lui Traian Băsescu şi care s-a plasat prin acţiunile sale deasupra justiţiei române şi a statului de drept”.

Comunicatul nu este semnat, dar este lesne de înţeles de cine a fost întocmit.

Preşedinte de judeţ din 2004, când a intrat şi în PSD, Nicuşor Constantinescu a fost reales în 2012, pentru al treilea mandat, cu o majoritate confortabilă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.