Băsescu dă liber începerii urmăririi penale asupra lui Silaghi şi Videanu

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, cererile de urmărie penală pentru Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, şi Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor. Totodată, şeful statului a înştiinţat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie asupra cererilor transmise ministrului Justiţiei, precizează Administraţia Prezidenţială, în două comunicate.

Ovidiu Silaghi este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că a luat şpagă 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache, patronul Romstrade, pentru a nu-i rezilia contractele cu statul. Amintim că Silaghi a demisionat ulterior din Camera Deputaţilor şi a fost trecut pe listele europarlamentarilor PNL, sperând într-o imunitate de care a beneficiat şi Adrian Severin.

Adriean Videanu este acuzat de procurorii Parchetului General de complot şi subminare a economiei naţionale, în dosarul în care sunt urmăriţi penal 40 de inculpaţi, dar şi fostul şi actualul ministru al Economiei, Varujan Vosganian.

Parchetul General a cerut şi pentru Vosganian, în 2 septembrie, avizul privind începerea urmăririi penale, dar solicitarea a transmis-o Senatului României, aşa cum prevede legea. Până acum însă, Senatul nu a luat nicio decizie în acest sens.

“Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis duminică, 8 septembrie, ministrului Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru domnul Adriean Videanu , fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din data de 2 septembrie 2013 privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, în raport cu dispoziţiile Art. 109 alin. (2) Teza Întâi din Constituţia României, republicată, Art. 12 şi Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, având în vedere şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008”, se arată în comunicatul Preşedinţiei.

“Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis duminică, 8 septembrie a.c., ministrului Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din data de 6 septembrie 2013 privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor în perioada mai – decembrie 2012, în raport cu dispoziţiile Art. 109 alin. (2) Teza Întâi din Constituţia României, republicată, Art. 12 şi Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, având în vedere şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008”, potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.