Băsescu, urmărit penal pentru că a amenințat-o pe Firea

Parchetul General a început urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu, pentru că a amenințat-o pe senatoarea PSD Gabriela Vrânceanu Firea Pandele pe vremea când acesta era președinte al României.

Băsescu are calitatea de suspect în acest dosar și a fost citat pentru miercuri la Parchetul General, unde i se va aduce la cunoștință acest lucru, precum și învinuirile.

Procurorul General Tiberiu Nițu este asaltat de câteva luni de Antena 3 să facă ceva cu acest dosar.

Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, căsătorită cu primarul comunei Voluntari, Florentin Pandele, a depus în 16 aprilie 2014 o plângere penală împotriva șefului statului, în care îl acuza de amenințare și șantaj asupra ei, prin declarațiile pe care Traian Băsescu le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

În denunțul senatoarei PSD depusă la Parchetul General se arată:

“Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei 13.04.2014, în cadrul emisiunii ‘Jocuri de putere’, referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, a afirmat: ‘Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă… Nu-i atentă… Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele'”.

Ce nu spune ea este că declarația lui Băsescu a început așa: ”Doamna Firea este un excelent jurnalist dar ca jurist este o catastrofă. Mai bine ar sta în banca ei …” etc.

În data de 18 aprilie 2014, Parchetul General anunța că a deschis un dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în legătură cu plângerea penală depusă de senatoarea Gabriela Firea și pentru care au semnat mai mulți parlamentari, în frunte cu premierul Victor Ponta.

Ulterior, procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece președintele se bucură de imunitate.

În 30 decembrie 2014 însă, procurorii au redeschis ancheta deoarece Traian Băsescu și-a încheiat mandatul de Președinte al României. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.