Becali si Babiuc, achitati in dosarul schimbului de terenuri cu MApN. DNA face recurs

Omul de afaceri Gigi Becali si fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, au fost achitati, joi, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in dosarul schimbului de terenuri cu MApN. In acelasi dosar, au mai fost achitati Dumitru Cioflina, fost sef al Marelui Stat Major General si secretar de stat in MApN, si Ioana Cristina Babiuc, fiica fostului ministru Victor Babiuc. Motivul invocat in decizie este ca infractiunii ii lipseste unul din elementele constitutive. Sentinta judecatorilor a fost luata cu unanimitate, insa nu este definitiva si va fi atacata cu recurs de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Instanta a mai decis ridicarea sechestrului asigurator pus pe doua terenuri din Voluntari ale lui Gigi Becali, pe un imobil al lui Victor Babiuc, pe un teren detinut de Ioana Cristina Babiuc si pe un imobil al lui Dumitru Cioflina.

Judecatorii au respins si actiunea civila initiata de Ministerul Finantelor Publice, care se constituise parte civila in proces cu suma de peste 940.000 USD. In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii instituisera sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile ale lui Cioflina, Becali si Babiuc.

George Becali a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, iar Victor Babiuc, fost ministru al Apararii Nationale in perioada decembrie 1997-2000, a fost acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si luare de mita.

De asemenea, Dumitru Cioflina a fost acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata, iar Ioana Cristina Anca Babiuc, fiica fostului ministru, a fost acuzata de complicitate la luare de mita.

Potrivit DNA, in perioada 1996 – 1999, in calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publica a statului din zona Voluntari (fosta Ferma Rosia), MApN a efectuat doua schimburi de terenuri cu Gigi Becali, suprafata totala cedata acestuia in urma celor doua schimburi fiind de 28,89 ha teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinta prejudicierea statului roman cu suma totala de aproximativ 1 milion de dolari. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.