Blejnar trebuie sa predea Politiei armele pe care le detine

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, trebuie sa predea Serviciului Arme din Politia Capitalei armele si munitia pe care le detine, dupa ce procurorii anticoruptie au emis o ordonanta de interzicere a parasirii tarii in dosarul in care este acuzat de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractionar organizat. Anchetatorii DNA au emis marti, pe numele lui Blejnar, o ordonanta prin care ii interzic acestuia sa paraseasca teritoriul tarii timp de 30 de zile si mai multe obligatii, potrivit codului de procedura penala in vigoare. Masura preventiva dispusa de procurori poate fi contestata de Sorin Blejnar la Curtea de Apel Bucuresti.

Una dintre obligatiile prevazute de normele legale in vigoare este aceea ca Blejnar sa nu detina si sa nu utilizeze niciun fel de arma. Surse judiciare au declarat ca fostul sef al ANAF detine “mai mult de o arma”, fiind vorba despre instrumente de vanatoare.

Blejnar poate sa se prezinte el la Politie cu armele si munitia aferenta detinute, fie lucratori ai Serviciului Arme vor veni la domiciliul sau pentru a le ridica, dupa ce vor primi ordonanta de interdictie emisa marti de procurorii anticoruptie.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, exista indicii ca in perioada mai 2011 – iulie 2012, invinuitul Blejnar Sorin a acordat sprijin grupului infractional organizat care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea, de la plata accizelor aferente, a unor cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare, informeaza DNA. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.