Bombonica lui Dragnea, scăpată de dosarul de evaziune

Bombonica Dragnea, soţia vicepremierului PSD, a scăpat de dosarul penal în care era cercetată pentru evaziune fiscală, după ce procurorii Parchetului General condus de Tiberiu Niţu nu au găsit probe care să confirme vinovăţia acesteia. ANAF a depus sesizarea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman în noiembrie 2012 care, un an mai târziu, şi-a declinat competenţa şi l-a trimis la Parchetului General. A stat acolo „în faza actelor premergătoare” timp de 1 an şi jumătate, iar acum dosarul a fost clasat, pe modelul NUP-ului primit de Victor Ponta

Dosarul a fost deschis în 2011, în urma unei sesizări făcute de ANAF. Inspectorii au făcut o serie de controale la compania SC Hotel Turris SA, care operează un hotel în Alexandria şi este deținută de Bombonica Dragnea. Aceasta era acuzată că în 2009 s-a îmbogăţit cu active de 25.000.000 de euro, evaluate în acte la numai 50.000 de euro. Concret, ea a cumpărat în Alexandria un hotel de 11 etaje cu numai… 50.000 de euro, cam cât costa o garsonieră la vremea respectivă.

Inspectorii Fiscului au constatat că subevaluarea s-a făcut cu scopul de a nu plăti impozitele către stat, prejudiciul fiind de 7,5 milioane euro.

Întreaga poveste a dosarului de evaziune, pe larg, în România liberă. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.