BRD: Activitatea băncii nu este afectată de ancheta DIICOT

Activitatea BRD-Groupe Societe Generale “nu este afectată” de acţiunea întreprinsă de procurori ai DIICOT, în urma descoperirii unor presupuse fraude privind contracte de credit încheiate de mai multe bănci comerciale, anunţă, joi, reprezentanţi ai BRD. În dosar sunt implicate două bănci private şi una de stat.

“Astăzi, 1 noiembrie 2012, BRD – Groupe Société Générale a luat cunoştinţă de o acţiune întreprinsă de procurori ai DIICOT. Conform comunicatului DIICOT, ancheta este în curs de desfăşurare, iar faptele vor fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66C procedură penală referitoare la prezumţia de nevinovăţie. Activitatea BRD nu este afectată de acest eveniment şi BRD rămâne la dispoziţia autorităţilor pentru a furniza orice informaţie necesară legată de acest caz”, arată un comunicat al băncii.

Procurorii DIICOT au efectuat joi 50 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu, la locuinţele şi societăţile comerciale ce aparţin membrilor unei grupări formate din 48 de persoane, printre care şi angajaţi ai Ministerului Economiei, grupare specializată în obţinerea de credite bancare cu documente falsificate, valoarea totală a prejudiciului produs ridicându-se la 22 de milioane de euro.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Bucureşti vor fi aduse 100 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Ministerul Economiei a anunţat că îl va suspenda din funcţie pe Aurel Şaramet şi îi va concedia pe ceilalţi 3 angajaţi ai ministerului care sunt cercetaţi de DIICOT în dosarul de fraudă bancară. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.