UPDATE! Bunea Stancu a încălcat regulile arestului la domiciliu. DNA cere plasarea lui după gratii

Baronuol PSD de Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, va fi prezentat în faţa instanţei Tribunalului Galaţi, de anchetatorii DNA, cu propunerea de arestare preventivă, deoarece a încălcat măsura arestării la domiciliu, decisă în 8 august tot de Tribunalul Galaţi, care a respins atunci cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a acestuia.

UPDATE: Tribunalul Galați va judeca marți, 26 august, de la ora 11.00, cererea procurorilor DNA de înlocuire a măsurii de arest la domiciliu cu măsura arestării preventive în cazul lui Gheorghe Bunea Stancu.

Procurorii DNA au constatat că Bunea Stancu a luat legătura cu unul dintre martorii din dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie (a dat contracte pe bani publici unor firme agreate de el şi care deţin, de fapt monopolul achiziţiilor publice ale Consiliului Judeţean (CJ) Brăila).

Redăm integral comunicatul DNA remis astăzi, la prânz:

“Cu referire la comunicatul nr. 1176 din data de 8 august 2014, privind atribuirea presupus nelegală a contracte de achiziții publice, de către Consiliul Județean Brăila, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au solicitat înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a arestului, față de inculpatul GHEORGHE BUNEA STANCU, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și conflict de interese.

Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, în mod indirect, a luat legătura cu suspectul Soare Vasile, deși prin Încheierea din data de 08.08.2014 a Tribunalului Galați, prin care s-a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, față de primul menționat, instanța l-a obligat să nu comunice cu ceilalți inculpați, suspecți sau martori.

Propunerea de arestare preventivă a fost înaintată Tribunalului Galați”. 

Bunea Stancu (preşedintele CJ Brăila) şi Florin  Mija (vicepreşedintele CJ Brăila) au fost suspendaţi din funcţie în data de 12 august, de către prefectul judeţului.

Decizia reprezentantului Guvernului în teritoriu a survenit după arestarea la domiciliu a acestora.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.