UPDATE 2! Ce i-a făcut lui Vântu i se-ntoarce de la primarul Negoiţă: Sebastian Ghiţă, acuzat de ameninţare cu moartea

Roata vieţii se-nvârteşte şi Sebastian Ghiţă are acum plângere penală exact cum i-a făcut el lui Sorin Ovidiu Vântu şi l-a trimis 1 an după gratii. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a depus astăzi, la Parchetul General, plângere penală împotriva deputatului Ghiţă, acuzându-l că l-a ameninţat cu moartea. Cei doi sunt colegi de partid în PSD dar fac parte din tabere diferite: Negoiţă „joacă” pentru Vanghelie iar Ghiţă este în „liga” lui Ponta.

UPDATE 8 iulie: Procurorii Parchetului General au clasat dosarul. Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat la sediul CSM că nu există probe care să dovedească fapta sesizată.

UPDATE 16 mai: Parchetul General a început urmărirea penală cu privire la fapta sesizată şi va face audieri. Redăm comunicatul integral:

“Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cauza având ca obiect plângerea formulată de numitul Negoiţă Robert împotriva lui Ghiţă Sebastian, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus astăzi, 16.05.2014, începerea urmăririi penale cu privire la fapta sesizată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare.

În interesul soluţionării cauzei, în perioada următoare vor fi efectuate audieri.

Pe parcursul derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”.

“Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiță, deputat, care acum o săptămână m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă şi, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această ţară că cu astfel de securisme şi cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, în Europa, ameninţă cu moartea un primar de sector”, le-a spus Robert Negoiţă jurnaliştilor la intrarea în sediul Parchetului.

Primarul Sectorului 3 admite că nu are probe, adică convorbirea înregistrată, argumentând că “nu sunt securist”, dar s-a declarat convins că instituţiile abilitate ale statului înregistrează convorbiri telefonice şi pot aduce dovada.

Primarul a precizat că nu se afla în relaţii de prietenie sau de afaceri cu Sebastian Ghiţă.

Plângerea lui Negoiţă a fost înregistrată la Registratura Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), urmând să fie repartizată unui procuror.

Sebastian Ghiţă susţine că acuzele sunt invenţii şi că nu a mai vorbit de foarte mult timp cu Robert Negoiţă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.