Cei care şi-au recunoscut faptele în dosarul lui Dragnea, condamnați la închisoare cu suspendare

Marius și Simona Preduț, cei doi inculpați – soţ şi soţie – din dosarul fraudării referendumului care și-au recunoscut vinovăția, au fost condamnați, luni, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la câte 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. 

De asemenea, instanța a decis desființarea parțială a listei electorale de la secția de votare 105 din Piatra-Olt, precum și anularea a 8 buletine de vot pe numele: Liuță Raul Costache, Gina Dobeanu, Elisabeta Prodan, Daniel și Geanina Pițigoi, Alin Florin Rad, Daniela și Marinel Durbacă.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Marius și Simona Preduț au fost condamnați cu suspendare, cu un termen de 3 ani și 6 luni sub supraveghere, având în vedere faptul că aceștia și-au recunoscut vinovăția.

La un termen anterior al procesului, avocatul lui Marius Preduț a invocat faptul că acesta “a fost instigat și constrâns” să fraudeze listele electorale, de către conducerea localității unde acesta domiciliază.

De asemenea, avocatul a mai spus că nivelul slab de instruire din mediul rural și necunoașterea legii favorizează acest gen de infracțiune.

Marius și Simona Preduț au fost membri în Biroul Electoral al secției de votare 105 în orașul Piatra Olt, ei fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de falsificare prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale și introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Alături de el au fost deferiţi justiţiei 74 de executanţi ai ordinelor pe care le-a dat pentru fraudarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.