Cel mai bogat om de afaceri din Mehedinţi, după gratii

Cel mai bogat om de afaceri din judeţul Mehedinţi, proprietar al mai multor firme, printre care şi de transport local şi regional, severineanul Constantin Bădescu a primit, în noaptea de de vineri spre sâmbătă, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, alături de alte 4 persoane din Strehaia, într-un dosar de evaziune fiscală de 12 milioane de euro. Inculpaţii sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală. 

Judecătorul Tribunalului Mehedinţi a pronunţat sentinţa de arestare preventivă la o oră şi jumătate după ce expiraseră mandatele de reţinere pentru 24 de ore, emise, joi, pe bază de ordonanţă, de procurorii DIICOT.

De aceea, inculpaţii erau deja plecaţi din sala de judecată. Dacă ei nu se vor prezenta însă la sediul IPJ Mehedinţi pentru a fi arestaţi, vor fi daţi în urmărire generală. Avocaţii au declarat recurs, care se va judeca săptămâna viitoare la Curtea de Apel Craiova.

Iniţial, ofiţerii de la DIICOT Mehedinţi au reţinut 7 persoane în urma celor 25 de percheziţii efectuate la locuinţele şi firmele lui Bădescu şi ale complicilor săi. Joi au fost emise 15 mandate de aducere la audieri, iar la final anchetatorii i-au lăsat pe jumătate dintre cei cercetaţi să plece acasă, ancheta urmând să se desfăşoare cu ei în libertate.

Judecătorul a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru omul de afaceri Constantin Bădescu, din Drobeta-Turnu Severin, pentru Mihai Florin, zis Murgu, şi pentru fiii acestuia, Mihai Stelian şi Mihai Niţă, precum şi pentru un apropiat al acestora din localitatea Strehaia.

În stare de libertate vor fi cercetaţi alţi doi complici, unul din Satu Mare şi altul din Drobeta-Turnu Severin.

Într-un comunicat de presă transmis, joi, de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi se arăta că în perioada 2009 – 2012 persoanele vizate de cele 25 de percheziţii desfăşurate joi dimineaţă la locuinţele mai multor persoane din Drobeta-Turnu Severin, Strehaia şi Satu Mare şi la sediile societăţilor comerciale deţinute de aceştia, s-au constituit într-un grup infracţional organizat. Gruparea avea ca scop emiterea şi înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor şi impozitelor, prejudiciul adus statului fiind de peste 12.000.000 de euro.

Membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.

Constantin Bădescu este unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Drobeta – Turnu Severin. În topul afaceriştilor, realizat în 2011 de Revista Forbes, el ocupa poziţia 382 în clasament, având o avere estimată la 10 – 11 milioane de euro şi cea mai mare cifră de afaceri din judeţul Mehedinţi.

Bădescu este proprietarul unor firme de transport local şi regional, desfăşoară activităţi în domenii precum distribuţia de produse alimentare şi băuturi, restaurante şi construcţii. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.